11-årig pige samler 40.000 kroner ind til sjældne sygdomme

I næsten tre uger har 11-årige Selina Hansen samlet ind til forskning af sjældne sygdomme. Selv lider hun af Muckle-Wells syndrom, der rammer én ud af en million.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lige nu kan 11-årige Selina Hansen fra Stubberup overække en check på 40.400 kroner til forskning af sjældne sygdomme. Og alle donationer er endnu ikke gjort op. 

Så nu drømmer Salina stort.

- Vi håber på at nå 50.000 kroner, lyder det fra Selinas mor, Joan Hansen.

Første mål var 20.000 kroner, og nu har Selina altså samlet dobbelt så meget ind.

- Jeg er meget stolt og glad, siger Selina Hansen.

Mandag aften vil Selina være at finde i Kvickly i Nykøbimg Falster, hvor hun skal have de sidste donationer overrækt.  

Knæk Caner som inspiration 

Det var Knæk Cancer indsamling på TV 2, der plantede et frø i 11-årige Selinas hoved. Her blev der samlet 163 millioner kroner ind – så hvorfor ikke samle ind til andre sygdomme, tænkte Selina.

- Jeg ville prøve, om jeg selv kunne give nogle penge til forskning i sjældne sygdomme, har Selina Hansen tidligere sagt til TV ØST.

Selina er én ud af tre danskere, der lider af sygdommen Muckle-Wells syndrom. Syndromet er kendetegnet af kronisk tilbagevendende nældefeber, ledsmerter og betændelsessymptomer. Hun fik konstateret sygdommen i 2013.

Gaver og kager

Selina har blandt andet solgt kager i Kvickly i Vordingborg og samlet gaver ind fra butikker i Nykøbing Falster. Gaverne har hun så solgt, og her måtte kunderne slev bestemme, hvilken gave de ville have, og hvor meget de ville betale for den.

På torsdag, når Selina skal have taget sin blodprøve på Skejby Sygehus i Århus, så skal hun også overrække checken til Troels Halling, der er hendes læge og som forsker i sjældne sygdomme.

- Han ved ingenting. Kun det, han har set i tv og læst, så vi glæder os meget til at se hans reaktion, siger Joan Hansen.

Indsamlingen fortsætter indtil på torsdag. 

 


Nyhedsoverblik