100 ton gylle er løbet ud i vandløb - naturen har allerede taget skade

Der er løbet flere ton gylle ud i et vandløb på Nordvestsjælland, og det har allerede fået konsekvenser for naturen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Beredskabet fra Vestsjællands Brandvæsen kæmper lige nu med at begrænse skaderne, efter der er løbet mere end 100 ton gylle ud i et vandløb syd for Mørkøv på Nordvestsjælland.

Det oplyser Holbæk Kommune til TV ØST.

- Der har været et læk på en gylleledning, og den gylle er løbet ned i en skov og videre ned i et vandløb, siger Frej Hastrup, vandløbsmedarbejder ved miljøafdelingen i Holbæk Kommune.

quote Vi forsøger at standse ulykken så meget som muligt

Frej Hastrup, vandløbsmedarbejder ved miljøafdelingen i Holbæk Kommune

Gyllen er løbet ud i området omkring Torbenfeldt Gods, hvor gylleledningen af endnu ukendte årsager i nat sprang. Beredskabet blev dog først alarmeret torsdag eftermiddag. 

Artiklen fortsætter under billederne.

Miljøafdelingen i Holbæk Kommune skal de kommende dage undersøge, hvilke konsekvenser udledningen af de mange ton gylle har efterladt sig.
Miljøafdelingen i Holbæk Kommune skal de kommende dage undersøge, hvilke konsekvenser udledningen af de mange ton gylle har efterladt sig. Foto: Johnny D. Pedersen / skadestedsfotograf.dk
 
  Foto: Johnny D. Pedersen / skadestedsfotograf.dk

- Vi forsøger at standse ulykken så meget som muligt, fordi gyllen forbruger ilten i vandløbet. Derfor lægger vi rigtig mange flydespærringer ud, og vi forsøger at suge gyllen op, der hvor vi kan komme til, så vi kan begrænse skaderne, fortæller Frej Hastrup.

Flere fisk er døde

Udledningen af gylle er ifølge Holbæk Kommune stoppet, men beredskabet har alligevel travlt med at rydde op i områder, fordi der fredag ventes at falde en del regn over Mørkøv og resten af Nordvestsjælland.

quote Vandløbet har taget skade, og der ligger flere døde fisk

Frej Hastrup, vandløbsmedarbejder ved miljøafdelingen i Holbæk Kommune

- Der kommer en del regn i morgen, så vi prøver at pumpe alt den gylle op, som vi kan, så det ikke bliver skyllet med ned af regnen, siger Frej Hastrup.  

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Johnny D. Pedersen / skadestedsfotograf.dk

Selvom miljøafdelingen I Holbæk Kommune endnu ikke har et fuldkomment overblik over miljøkonsekvenserne i området, så har udledningen af gyllen allerede fået konsekvenser.

- Vandløbet har taget skade, og der ligger flere døde fisk i vandløbet, så der er en negativ påvirkning af miljøet, men vi ved ikke, hvor omfattende det er, siger Frej Hastrup og tilføjer: 

Artiklen fortsætter under billederne.

 
  Foto: Johnny D. Pedersen / skadestedsfotograf.dk
 
  Foto: Johnny D. Pedersen / skadestedsfotograf.dk

- Lige nu handler det bare om at standse ulykken, så må vi finde ud af det andet bagefter.

Derfor skal miljøafdelingen i Holbæk Kommune de kommende dage undersøge, hvilke konsekvenser udledningen af de mange ton gylle har efterladt sig. 

Gyllevogn
Læs også
38 tons gyllevogn i grøften reddet op
Gyllevogn
Læs også
38 tons gyllevogn i grøften reddet op

 


Nyhedsoverblik