100 mødt op for at støtte 'Moffe' i cannabis-sag

Retten i Holbæk skal i dag beslutte, om Claus ’Moffe’ Nielsen og to andre skal forblive varetægtsfængslet for salg af cannabisolie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Omkring 100 personer står netop nu i samlet flok foran Retten i Holbæk med et stort, rødt banner.

- Når ret bliver til uret, bliver modstand til pligt, står der på banneret.

Den store flok er mødt op for at støtte Claus ’Moffe’ Nielsen, hans kone, Louise Damsgaard Nielsen og Rasmus Michaelsen, der er sigtet for at have solgt og fremstillet cannabisolie. I dag skal Retten i Holbæk nemlig beslutte, om de tre skal forblive varetægtsfængslet i sagen.

Mogendagens helt

En af de fremmødte er Mads Westen, som betegner Claus ’Moffe’ Nielsens salg af medicinsk cannabis som ’morgendagens heltegerning’.

- ’Moffe’ har overtrådt loven i en højere sags tjeneste. Han erkender, at han har brudt loven, og han er klar til at tage straffen. Og så lige om lidt ser vi en legalisering af medicinsk cannabis i Danmark, siger han og henviser til, at sundhedsordførerne i Folketinget i øjeblikket diskuterer en fireårig forsøgsordning, hvor læger kan udskrive recepter på medicinsk cannabis, hvis anden smertelindring fejler.

Medicinsk cannabis bør være lovligt

Mads Westen mener også, at det skal være lovligt at bruge cannabis, fordi det ifølge ham har mange gavnlige effekter inden for blandt andet smertelindring.

- Det kan også noget i forhold til kræftpatienter, som får det lidt mindre skidt, når de tager cannabis. De kan måske bedre sove igen, siger han og tilføjer:

- Det kan også hjælpe med at give terminale kræftpatienter en tålelig sidste tid, hvor de ikke er helt bedøvede af medicin. I stedet er de friske i hovedet.

Mads Westen håber, at de tre sigtede i sagen bliver løsladt i dag.

- Men jeg regner ikke med det, slutter han.

Det vides ikke, hvor meget cannabis Claus 'Moffe' Nielsen er sigtet for at sælge. Han risikerer op mod 10 års fængsel afhængigt af mængden. 


Nyhedsoverblik