100 år gammelt fiskehus var lukningstruet - nu bliver ejerne og kæmper

100 års historie så ud til at slutte, da Skælskør Fiskehus meldte ud, at de måtte lukke. Men nu bliver ejerne og kæmper.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Forpagterne Henriette og Kurt Hansen havde frygtet, at en brand i juni sidste år skulle sætte punktum ved deres fiskeeventyr i Skælskør Fiskehus.

Siden lokalerne brændte i den gamle fiskerby har virksomheden holdt til i en midlertidig bygning. Her var det planen, at de skulle være, indtil ejeren af den oprindelige bygning, Skælskør Fiskeeksport Aps, genopbyggede den. 

Virksomheden kom dog på andre tanker, og sendte derfor et brev, hvor man bad forpagterne Henriette og Kurt Hansen om at forlade den midlertidige bygning inden den 1. april. Det har de dog ikke tænkt sig.

quote Jeg har så svært ved at forestille mig ikke at have et fiskehus i Skælskør. Det er jo fantastisk.

Aase Hübbe, Skælskør

- Vi lukker alligevel ikke den 1. april. Vi betaler vores husleje og bliver stående, og vi kæmper vores kamp for at komme tilbage til lokalerne, siger Henriette Hansen, som har fået tilladelse af kommunen til fortsat at benytte grunden til at drive fiskehus på.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kurt og Henriette Hansen driver Skælskør Fiskehus.
Kurt og Henriette Hansen driver Skælskør Fiskehus. Foto: Søren Langhorn

Lokale: Svært at undvære stedet

TV ØST fortalte i februar, at fiskehuset stod til at lukke - og det var en melding, der skabte ærgrelse hos flere af kundernen. Særligt fra den lokale Aase Hübbe, som køber alle sine fiske på stedet.

- Jeg har så svært ved at forestille mig ikke at have et fiskehus i Skælskør. Det er jo fantastisk. Man kan få alt fisk – også frisk fisk for lokalområdet, sagde hun til TV ØST i februar.

quote Han havde sagt, at han ville genopbygge fiskehuset, og det har han også pligt til.

Henriette Hansen, Skælskør Fiskehus

Samme holdning har Sander Rasmussen fra Dalmose, som ikke forstår, hvorfor fiskehuset i det mindste ikke kan blive i den midlertidige bygning.

- Det er utroligt synd, hvis de lukker det. Jeg synes, det er virkelig flot, som de har fået indrettet det, sagde han dengang.

Fiskehuset har hjemme i en midlertidig bygning - og der bliver de og kæmper, fortæller forpagterne.
Fiskehuset har hjemme i en midlertidig bygning - og der bliver de og kæmper, fortæller forpagterne. Foto: Søren Langhorn

Trods pres fra de to forpagtere tyder intet på, at den gamle bygnings ejer, Skælskør Fiskeeksport Aps, vil genopføre den. Men det har de ikke tænkt sig at acceptere.

- Han havde sagt, at han ville genopbygge fiskehuset, og det har han også pligt til. For vi har en uopsigelig kontrakt, så bortforpagterne af det nedbrændte fiskehus kan ikke opsige os. Så nu må vi gå rettens vej, siger Henriette Hansen.

Bortforpagteren, Skælskør Fiskeeksport Aps v. Jørgen Ibsen, ønsker ikke at kommentere sagen.


Nyhedsoverblik