Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Tang, laks og vagtelæg

Mads tager waders på og går ud i det kolde vand for at høste tang ud for Odsherreds kyst. David bruger tangprodukterne til en frokostanretning.


OPSKRIFT:
Tang, laks og vagtelæg


1 bakke vagtelæg
en smule (tang)salt
200 gr. røget laks
1 æble
2 tsk (tang) pesto
1 glas lakserogn

Mayonnaise:
1 æggeblomme
2 dl. (tang)olie
1 tsk. (tang)sennep
1 tsk. hindbær eddike

Grønt til pynt:
Her bruges tang, samt porre-og radisespirer

Kog æggene i vand med en smule eddike i. Kog i 3,5 min
Pil æggene og drys med et ”tang” salt (….)
Skær tynde skiver af røget laks og rul omkring ægget.
Lav små kugler eller tern af et godt syrligt æble og rør dem med lidt pesto.
Pisk æggeblomme i senneppen og tilsæt en smule eddike. Pisk olien i og rør mayonnaisen, tyk og cremet.
Kom mayonnaise i bunden af tallerken og læg de små lakseindpakkede æg ovenpå. Pynt med de små stykker æble, lakserogn og lidt grønt. Her porre– og radisespirer.
16/12/2016

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.