Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Jordbær med mælk


OPSKRIFT:
3 dl. Mælk
1 stang Vanilje
3 Æggeblommer
50 gr. Sukker
3 æggehvider
100 gr. sukker
2 tsk. Akacie honning
200 gr. Jordbær
2 spsk. Solbærgin
frisk Mynte

Skrab vanilje kornene ud af stængerne.
Skil æggeblommerne fra hviderne og gem begge dele.

Kom mælk, sukker og de hele vanilje stænger i en kasserolle og lad det koge langsomt op. Pisk op og når det koger, piskes lidt af den varme mælk i æggeblommerne. Skru ned for mælken og kom de piskede æggeblommer tilbage i gryden under omrøring. Lad det blive legere under omrøringen og sæt det på køl.

Skyl jordbærrene og del dem i to, mariner med solbær gin eller anden spiritus. Snit mynte ud i fine strimler og vend det op i jordbærrene.

Pisk en marengs af hviderne, iblandet sukker. Kom det i sprøjtepose og lav små dutter på tallerkenen. Rist dem evt. med et creme brullé jern.

Kom jordbær på tallerkenen, dryp cremen på og pynt med mynte.
Server kaffe til ;)
29/4/2016

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.