Maveonde koster os kassen

Mindst en halv million arbejdsdage går hvert år tabt i vores region på grund af maveonder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Diare og opkast i timevis.

Det er den lidet ønskede gæst hos alle danskere mere end én gang om året.

Det viser en ny undersøgelse fra Statens Seruminstitut, Fødevareinstituttet og Danmarks Tekniske Universitet.

Det ender sjældent så galt, at vi man skal til læge – og endnu mere sjældent med indlæggelse på et hospital. Men sygdommen koster alligevel samfundet dyrt.

I gennemsnit så betyder maveondet nemlig, at vi er syge i tre dage.

Med en forsigtig udregning, der samtidig tager højde for weekender, folk uden for arbejdsmarkedet og de, der slipper billigere, så betyder det, at mindst 560.000 arbejdsdage hvert år går tabt her i regionen.

Det har været et større arbejde for de danske forskere at dokumentere sygdommenes omfang. De færreste går jo til læge og bliver undersøgt, men holder i stedet sengen, og venter i selskab med cola og en god bog på, at sygdommen går over af sig selv.

Forskerne har derfor hver måned ringet til et repræsentativt udsnit af befolkningen, og spurt til sygdommen og dens konsekvenser.

Forskerne fra Statens Seruminstitut vurderer, at forbedret fødevaresikkerhed og øget fokus på håndhygiejne vil kunne nedbringe antallet af infektioner på den konto.

Denne artikel er skrevet af Lev Livet-redaktionen på TV2 ØST.

Lev Livet er et sundhedsmagasin, der fra februar 2012 sendes på TV2 ØST. Du kan finde mange flere sundhedsnyheder og se vores tv-programmer på adressen www.tv2east.dk/lev-livet/


Nyhedsoverblik