- Vi forældre har et ansvar, siger formand

- Vold og mobning er simpelthen ikke ok, lyder det fra udvalgsformand i Kalundborg Kommune, der nu vil undersøge anklager om vold og mobning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Høng Skole er ikke et rart sted at være. Det mener flere forældre til børn på den vestsjællandske skole, som TV2 ØST har været i kontakt med.

Forældrene fortæller, at der har været problemer med trivslen i flere år, og at der alene i én klasse er taget syv børn ud de seneste år. Mindst fire af dem er ifølge forældrene taget ud på grund af trusler, mobning eller vold.

- Kvælertag, slag, spark, mobning - og trusler - ikke kun i skolen men også på telefonen og de sociale medier var hverdagen, fortæller en mor.

Læs også
Børn udsættes for kvælertag, slag og trusler på skole
Læs også
Børn udsættes for kvælertag, slag og trusler på skole

Hun bakkes op af en anden mor.

- Vi er flere, der i to år har prøvet at råbe skoleledelsen op. Men på trods af at de svarer, at 'nu gør de noget', så sker der intet. De fejer problemerne ind under gulvtæppet, fortæller en mor til en tidligere elev på skolen.

- Vi har i to år forsøgt at råbe ledelsen på Høng Skole op. Men der er reelt set intet sket, siger mor til tidligere elev på skolen.

Skolelederen på Høng Skole, Peter Brandt vil ikke stille op til interview. TV2 ØST har også forgæves forsøgt at få et interview med direktøren for børne,- skole,- og familieområdet i Kalundborg Kommune, Michael Gravesen, men han vil heller ikke stille op og svare på spørgsmål. 

Udvalgsformand har ikke hørt om sagerne

Måske er der hjælp på vej til de børn, der mobbes og udsættes for vold på skolen.

Formand for Børn- og Familieudvalget i Kalundborg Kommune, Henriette Ergemann (Frit Borgerligt Fællesskab), vil nemlig have undersøgt sagen.

- Vold og mobning er simpelthen ikke ok. Og det skal vi gøre alt for at komme til livs på vores skoler. Jeg har ikke hørt om problemerne før nu - jeg er ikke blevet orienteret om det. Så nu vil jeg selvfølgelig have belyst sagen, og jeg tænker, at hvis det står så slemt til, så må vi vende det i udvalget, siger politikeren.

quote Vi forældre har et ansvar for vores børns adfærd

Henriette Ergemann, udvalgsformand, Kalundborg Kommune

Men hun mener også, at der kan ligge mange ting til grund for adfærden.

- Jeg mener, at vi forældre har et ansvar for vores børns adfærd. Lærerne - og skoleledelsen - står i en svær situation, hvis forældrene til udadreagerende børn ikke reagerer, hvis deres børn slår eller truer.

- Derfor bør vi også kigge på den tidlige indsats, som kommunalbestyrelsen faktisk har fokus på. Men uanset hvad - så skal vi have alle dele i denne her sag belyst, så forældre og børn føler sig hørt og taget alvorligt, siger Henriette Ergemann.

Børns Vilkår: Skoler er forpligtede til at handle

Børnefaglig konsulent i Børns Vilkår, Sanne Lind, kan ikke udtale sig om den konkrete sag, men hun skriver blandt andet i et svar til TV2 ØST:

- Det kan have store både fysiske og psykiske konsekvenser, hvis et barn udsættes for mobning, både for barnets trivsel her og nu og senere i barnets liv. Men mobning har ikke kun konsekvenser for de børn, som bliver mobbet. Mobning ødelægger trivslen for hele klassen.

- Skoler er forpligtede til at handle, hvis børn oplever mobning. Skolen skal sikre, at de børn, der udsættes for mobning, bliver beskyttet. Sideløbende skal skolen lave en handleplan, som sikrer, at der sættes bredt ind med fællesskabende tiltag, så man kan komme mobningen til livs og sikre trygge rammer for alle børn, skriver Sanne Lind.

TV2 ØST har valgt at anonymisere børnene helt. Forældrene, der står frem i artiklen, har også ønsket at få anonymiseret deres navne. TV2 ØST er bekendt med deres identitet.


Nyhedsoverblik