Sjældne dyrearter skal bo på Falster

Et storstilet projekt skal gøre skoven ved Bøtø på det sydlige Falster til et sandt paradis for sjældne dyrearter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Havørn, rødtoppet fuglekonge, sortstrubet bynkefugl, ni arter af flagermus og sommerfugle som for eksempel sort ildfugl.

Det er bare nogle af de dyr, der skal have bedre levesteder i Danmark, og nu er sydspidsen af Falster udset til at være hjemsted for sjældne arter.

Et storstilet projekt til 15 millioner kroner skal omdanne 150 hektar mørke granbevoksninger til lyse skove med åbne sletter, der bliver afgræsses af kvæg og vildheste.

quote På grund af den sydlige placering og det tørre klima findes der her nogle arter, som ikke ses mange andre steder i Danmark

Lauritz B. Holm-Nielsen, formand for Den Danske Naturfond

Et unikt område

Det er Den Danske Naturfond, som har købt skoven ved Bøtø, og projektet igangsættes nu i samarbejde med Guldborgsund Kommune.

- Området ved Bøtø er unikt. På grund af den sydlige placering og det tørre klima findes der her nogle arter, som ikke ses mange andre steder i Danmark, siger formand for Den Danske Naturfond, Lauritz B. Holm-Nielsen og fortsætter: 

- Samtidig er området en vigtig første landingsplads for mange af de fugle og andre arter, som hvert år kommer til landet enten på træk eller for at yngle. Vi vil skabe langt bedre vilkår for mange af dem.

Kvæg og vildheste skal hjælpe

Indsatsen forventes ikke kun at blive en naturgevinst. Området skal også blive et nyt udflugtsmål på Sydfalster. 

quote  Det er så positivt det her, og jeg er ikke i tvivl om, at det også vil gavne den lokale økonomi

 Guldborgsunds bogmester John Brædder (G)

- Der er ingen tvivl om, at det vil blive en helt unik attraktion både for vores mange turister i Marielyst, men også for vores egne borgere, som nu får endnu bedre adgang til vores skønne natur. Det er så positivt det her, og jeg er ikke i tvivl om, at det også vil gavne den lokale økonomi, mener Guldborgsunds bogmester John Brædder (G).

Naturgenopretningen vil ske ved at fjerne mange af de tætte og mørke granplantninger og skabe mere lys, luft, vand og liv i skoven. Herefter er det planen, at kvæg og vildheste skal hjælpe med til at holde skoven åben og sikre et varieret og spændende skovlandskab.


Nyhedsoverblik