Vordinborg Køkkenet raser over kommunen

Køkkenkoncernen Vordingborg føler sig snydt af kommunen, der med et trylleslag har gjort køkkengrunden værdiløs.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ledelsen i Vordinborg Køkkenet raser over kommunens behandling af firmaet.

11. marts holdt de møde med Vordingborgs borgmester Henrik Holmer (S), udviklingsdirektør Torben Gleesborg og erhvervschef Asger Clausen og talte blandt andet om, at grunden bagved fabrikken kunne udstykkes til parcelhusbeboelse.

Fuldstændigt grotesk

3 dage senere får ledelsen at vide, at kommuneplanen er ændret, og at området skal være rekreativt, så der ikke er mulighed for at bygge huse på det.

- Det er fuldstændigt grotesk. Det gør grunden værdiløs. Hvad skal jeg bruge et rekreativt område til? lyder det fra køkkenvirksomhedens bestyrelsesformand gennem 18 år, Ingolf Jacobsen.

Han fortæller, at Vordingborg Køkkenet har 100.000 kvadratmeter grund på Langøvej ved havnen, og ifølge bestyrelsesformanden kunne den potentielt sælges for 1000 kroner per kvadratmeter, hvis området var udlagt til beboelse. Med ændringen til rekreativt område vil der formentligt ikke stå ret mange andre købere i kø end kommunen, og så kan prisen blive yderst presset for lodsejerne på havnen.

- Vordingborg Køkkenet har en god økonomi, så vi skal nok holde til det her, men jeg tænker, det kan blive svært for de mindre virksomheder her. Når de næste gang skal have omlagt deres lån, moister de penge. Det her område er jo talt værdiløst, siger Ingolf Jacobsen.

For ham ville et optimalt udfald af sagen være, at kommunen ændrede kommuneplanen tilbage, så området ved virksomheden igen blev beboelsesområde frem for rekreativt område, eller at kommunen købte grunden til en ordentlig pris, så køkkenkoncernen har penge med fra havnen til at finde et nyt sted at være.

Uhæderligt ikke at nævne plan

Bestyrelsesformanden ærgrer sig allermest over kommunefolkenes manglende information til dem.

- Jeg vælger at tro på, at de ikke vidste noget om, at kommuneplanen var ændret, da vi holdt møde den 11. marts, for så kan jeg ikke kalde dem uhæderlige. Hvis de vidste, at området skulle være rekreativt, så er det uhæderligt ikke at nævne det og sidde og snakke med om, hvor store parcelhusgrundene skal være, og hvordan husene skal se ud, velvidende at det ikke er muligt at bygge dem. hvis det passer, at de ikke kendte til kommuneplanen, synes jeg omvendt, at det er skræmmende, hvis ikke borgmesteren og forvaltningen ved, hvad planerne for byen indeholder, siger Ingolf Jacobsen.


Nyhedsoverblik