Unge skal lære hvad kommunen kan

En ny kampagne skal øge de unges forståelse af, hvad kommuner er for nogle størrelser. De unge skal blandt andet involveres i arbejdsgangene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

”Hva’ ska’ jeg med kommunen?” er titlen på et nyt udviklingsprojekt, som inddrager unge fra Næstved Kommune og 6 andre kommuner i at udvikle serviceydelser og digitale tilbud i forhold til de 15-25 åriges aktuelle livssituation. Det kan være i forbindelse med uddannelse, lægeskift, flytning, udenlandsophold, skriver Næstved Bibliotek og Borgerservice i en pressemeddelelse.

Projektet vil vise unge, at de kan få indflydelse på bibliotekets aktiviteter og tilbud ved at involvere sig, og at kommunen kan være en direkte medspiller i en række sammenhænge, hvor unge har særlige interesser og behov.

Unge efterspørger tydeligere kommunikation

Derfor handler projektet både om demokrati- og samfundsforståelse, om kommunikation og om læring. Der er tale om såvel muligheder som gensidige forpligtigelser.

I en ny måling blandt unge i de 7 kommuner, foretaget af Moos Bjerre Analyse & konsulentfirmaet Knudsen Syd, svarer 46 procent af de unge, at de ikke ved, hvad kommunen står for. Og 50 procent af de unge efterlyser, at kommunen er tydelig og direkte i kommunikationen med unge.
37 procent ved ikke, at de kan få indflydelse på kommunen og kommunens tilbud, hvis de engagerer sig. 13 procent mener ikke, de kan få indflydelse.

Flere unge til stemmeurnerne

Til gengæld viser undersøgelsen, at hele 80 procent af de unge adspurgte har betjent sig selv via internettet i forbindelse med bolig, flytning, lægevalg og boligstøtte, mens kun 28 procent har valgt at møde fysisk frem i den kommunale borgerservice. Og her mener 24 procent at åbningstiderne er for dårlige.

Som en del af kampagnen er der et valgseminar for og med unge i alderen 17-22 år på Næstved Hovedbibliotek onsdag den 18. september. Temaet er: Hvordan får vi flere unge til stemmeurnerne i november, og hvordan får unge et indblik i demokratiprocesserne?

Seminaret bliver gennemført efter samme skabelon i alle 7 kommuner og arrangementet afsluttes med en fælles opsamling via storskærm og en konkurrence om den bedste idé.


Nyhedsoverblik