Tilfældigheder afgør, om svigtede børn får hjælp

Ringsted Kommune scorer dårligst i ny undersøgelse. Det er tilfældigt, hvor god hjælp børn får fra kommunen, hvis de bliver svigtet af deres forældre derhjemme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er stor forskel på, hvad kommunerne gør indenfor den første måned, når de bliver underrettet af en lærer eller andre, der har mistanke om, at noget er galt. Det viser de nyeste tal på området fra Ankestyrelsen, skriver Nyhedsavisen.

Styrelsen har kigget 12 kommuner efter i sømmene. Ringsted er blandt de kommuner der scorer dårligst i undersøgelsen. Kommunen er efterfulgt af Ikast og Århus.

Ud af de indberetninger, som Ringsted Kommune har modtaget i efteråret 2007, har de kun valgt at lave en såkaldt paragraf 50 undersøgelse af, hvordan barnet har det i syv procent af tilfældene.

Gentofte topper derimod med 53 procent.

I Ringsted Kommune afviser børne- og kulturdirektør, Torben Lyster, at de syv procent er udtryk for svigt af børnene.

- Nogle af underretningerne går på børnenes trivsel i skolen og forhold til kammerater. Og der behøver vi ikke lave en undersøgelse for at sætte en støttepædagog på barnet. Nogle gange er vi måske for lang tid om at handle, også i de mere alvorlige sager. Men jeg har kun de ressourcer, jeg har, siger Torben Lyster til Nyhedsavisen.


Nyhedsoverblik