Slagter vidste forretning var ulovlig

Den 60-årige mand, som tirsdag havde besøg af Fødevarestyrelsen, var godt klar over, at det var ulovligt, når han skar kød op for folk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det kom nok ikke helt bag på en 60-årig mand fra Keldernæs, at han tirsdag fik besøg af Fødevarestyrelsen. De seneste 36 år har han været registreret som hjemmeslagter, men selv om han egentligt stoppede virksomheden officielt i 1985, fortsatte han med at skære kød op for folk.

Det stopper nu. På baggrund af et tip afslørede Fødevarestyrelsen tirsdag det, de kalder for et ulovligt slagteri, men selv om den 60-årige erhvervsdrivende erkender forholdene, er han uenig i styrelsens betegnelse.
- Jeg var nok godt klar over, at det ikke var lovligt, fortæller han og fortsætter:

- Men det er ikke et slagteri, jeg har drevet. Jeg har udelukkende skåret grise op for folk, når de havde købt noget hos et autoriseret slagtehus. Selv om jeg er uddannet maler, har jeg arbejdet for slagtehuse i 40 år og ved, hvordan man gør, og jeg fortsatte så med at skære op for folk, efter at jeg lukkede mit hjemmeslagteri i 1985, fortæller han til TV2 Øst.

Går på efterløn nu

Han kørte i en årrække som rullende slagter, bagefter fortsatte han med at arbejde som maler og har ved siden af haft noget arbejde for forskellige slagtehuse, ligesom han altså har arbejdet lidt derhjemme også.

Han fortæller, at han nu vil gå på efterløn. Inden sagen helt kan afsluttes, må han dog afvente en bøde fra Fødevarestyrelsen. Han pointerer over for TV2 Øst, at han kun har skåret stemplede grise op for folk.

Fødevarestyrelsens rejsehold har udtalt, at de fandt snavs i de lokaler, hvor kødet blev håndteret, og der blandt andet var mugvækst på spandene.


Nyhedsoverblik