Regeringen lader arbejdsløse i stikken

Fagbosser i både HK, FOA og FTF vil have regeringen til hurtigt at finde løsning på dagpengestriden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Regeringen efterlader tusindvis af arbejdsløse i usikkerhed, når den ikke kan samles om en fælles melding om fremtidens dagpengesystem.

Sådan lyder kritikken fra en række fagbosser, der opfordrer SRSF-regeringen til hurtigst muligt at finde fælles fodslag i sagen, skriver Information.

Samtidig viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet, at det vil koste 800 millioner kroner at udskyde forkortelsen af dagpengeperioden med yderligere et halvt år.

- Den signalforvirring, vi er vidner til i øjeblikket, hvor Mette Frederiksen (beskæftigelsesminister, red.) siger et, de radikale siger noget andet og SF noget tredje, er uholdbar.

- Derfor vil jeg gerne opfordre regeringen til at komme med et samlet udspil på dagpengeområdet. Det kan ikke vente til slutspurten af finanslovforhandlingerne, siger HK's formand Kim Simonsen.

Formanden for FOA, Dennis Kristensen, er enig.

- Hvis der var udsigt til, at vi havde opsvinget rundt om hjørnet, kunne man til nød forstå, at der skulle være denne usikkerhed. Men ingen kan jo se for sig, at der er et opsving rundt om hjørnet.

- Der er brug for at finde en varig løsning, så mennesker ikke skal leve i utryghed for, hvad der sker, hvis de ikke finder et job, siger Dennis Kristensen, der mener, at sagen risikerer at eksplodere mellem hænderne på regeringen til efteråret.

Formanden for hovedorganisationen FTF, Bente Sorgenfrey, opfordrer regeringen til med det samme at forlænge dagpengeperioden, som til nytår kun vil være to år mod tidligere fire.

Ifølge A-kassernes Samvirke vil 2400 personer her gå fra dagpenge til kontanthjælp eller ingen ydelser. Derudover vil der hver måned i det nye år være 1000 mennesker, der ryger samme vej.

- Regeringen bør skabe tryghed med en samlet melding i den her debat. Vi ved godt, at den står med en økonomisk udfordring, men der er som minimum behov for et klart signal om, at det her skal løses i finansloven, siger Bente Sorgenfrey.

/ritzau/

 


Nyhedsoverblik