Øl fra Holbæk vinder pris

Brygmester Elisabeth Gothshalk fra Holbæk Bryghus fik i går overrakt årets Fødevarepris og en gevinst på 100.000 kroner for en nytænkende dessertøl

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I kælderen under Restaurant No 5 i Holbæk producerer brygmester Elisabeth Gottschalk en prisvindende øl. I går fik hun og resten af Holbæk Bryghus overrakt Salling Fødevarepris 2015 for øllen, der har en overraskende og nytænkende smag.

- Prisen kommer som sendt fra himlen, for vi ved godt, at vi har et herregodt produkt, og vi vil så gerne udbrede kendskabet til den, og det skal de 100.000 kroner, som følger med prisen bruges til: Markedsføring, så vi kan få denne her ud over stepperne, fortæller brygmester Elisabeth Gottschalk i en pressemeddelelse.

En nytænkende øl

Men det er også en øl, der skiller vandene. Er det en sherry? Er det en portvin? Nej, det er ifølge Elisabeth Gottschalk en dessertøl. Hun ville gerne lave en øl til dessert, der ikke er tung og sød, men derimod blød og fyldig med en let sødme. Og det er hun ifølge dommerpanelet ved Sallings Fødevarepris sluppet godt fra.

-  Det er noget helt nyt, og det er virkelig gennemført, godt håndværk. Sådan lyder dommerpanelets samlede vurdering.

Øllen fra Holbæk Bryghus er brygget på bryghusets egen No 5 Schwarzbier. Efter en dessertølsteknik har den lagret i tre måneder. Ifølge Elisabeth Gottschalk er den god til desserter og ost. I går blev den udråbt som vinder i et felt af 16 finalister.

Med i prisen er også en lovning på at få en plads på hylderne i Sallings fødevareafdeling. Inden da må Salling så tage stilling til, om den nye øl skal stå mellem dessertvin eller øl. Eller måske en ny hylde med dessertøl.


Nyhedsoverblik