Lolland klar med mentorer til udsatte unge

Et nyt samarbejde skal supplere Lolland Kommunes forebyggende indsats over for unge udsatte, kriminelle og kriminalitetstruede i aldersgruppen 12-25 år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lolland Kommune har indgået et samarbejde med Foreningen For Ansvarlige Børn og Unge om at oprette en lokalafdeling af frivilligforeningen 'Gadespejlene – mentorer for unge'. Samarbejdet skal supplere Lolland Kommunes forebyggende indsats over for unge udsatte, kriminelle og kriminalitetstruede i aldersgruppen 12-25 år, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Torsdag den 1. oktober kl. 8.30 mødes foreningens projektleder Asger Freltoft Knudsen, skolesektorchef Bjarne Voigt Hansen og Ungdomsskoleinspektør Mike Jepsen på Campus Nakskov for officielt at skrive under på aftalen.

- Aftalen om at få Gadespejlene til Lolland Kommune er blevet til, fordi vi ønsker at udbygge den forebyggende indsats over for udsatte, kriminelle og kriminalitetstruede børn og unge. Gadespejlene vil medvirke til at styrke den individuelle indsats for disse unge, som typisk mangler ressourcestærke voksne i deres liv, og foreningen er derfor et godt supplement til de offentlige tilbud, fortæller Social- og Arbejdsmarkedschef Allan Ruders.

Gør en forskel at sætte tidligt ind

Frivilligforeningen Gadespejlene er en mentorordning af ressourcestærke voksne, der hjælper unge mellem 12 og 25 år med at indgå i meningsfulde sociale sammenhænge som uddannelse, arbejde og fritidsinteresser. Mentorernes rolle er at vise interesse for de unge ved at lytte og stille spørgsmål. Samtidig kan mentorerne inspirere ved at fortælle historier fra deres eget liv og arbejde.

- Vi ved, det er vigtigt at sætte tidligt ind, når vi skal gøre en forskel for de børn og unge, som har svært ved at fastholde for eksempel skole og fritidsinteresser. Derfor ser jeg frem til, at der nu kommer endnu en mulighed for at gøre netop dét. Jeg glæder mig til samarbejdet med Gadespejlene, som bygger på et spændende koncept om at møde de unge, hvor de er, og ikke mindst på deres egne præmisser, siger skolesektorchef Bjarne Voigt Hansen.

- Vi er stolte af at kunne fortsætte vores udbygning af Gadespejlene med en aftale med Lolland Kommune. Vi har allerede stor succes med vores nuværende afdelinger af Gadespejlene i Roskilde, Holbæk og Lejre kommuner og ser frem til at opbygge en stærk gruppe af ressourcestærke voksne med lokal forankring. Alle, der er interesseret i at gøre et godt stykke frivilligt arbejde for målgruppen, er meget velkommen til at kontakte mig, lyder det fra projektleder Asger Freltoft Knudsen.

Målet er, at børnene og de unge:

  • lærer at tage ansvar for eget liv og egen udvikling
  • får blik for og lærer at værdsætte egne ressourcer
  • fastholder en skolegang, en ungdomsuddannelse eller et arbejde
  • lærer at have et aktivt fritidsliv med mulighed for at danne positive fællesskaber med andre
  • lærer at håndtere sociale relationer og værdien af et godt netværk
  • holder sig fra at begå kriminalitet
  • begrænser eller helt stopper misbrug af enhver art

Som en del af samarbejdet skal der i første omgang rekrutteres 8-12 mentorer. Antallet bliver løbende afstemt, så det passer til efterspørgslen. 

 


Nyhedsoverblik