Hurtigere hjælp til kidnappede børn

Politiet er for langsomme, når børn bliver kidnappet. Sådan lyder kritikken fra Danske Familieadvokater, der foreslår en særlig task force til at gøre processen hurtigere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En dag i januar sidste år stod Safis Alsafi forgæves og ventede i fire timer på Holbæk station på sine fire børn, der havde været på weekend hos deres mor. De dukkede aldrig op. Safi Alsafi tog derefter kontakt til Holbæk Politi for at anmelde, at børnene var blevet kidnappet af moren. Hun havde kidnappet dem alle til Syrien, og hun er nu efterlyst via Interpol.

Han tog direkte kontakt til Holbæk Politi, men blev sendt ned på kommunen. Derefter havnede sagen hos Roskilde Politi. Safi Alsafi fortæller, at det tog omkring tre måneder, før politiet for alvor begyndte at tage aktion.

Safi Alsafi er ikke den eneste. 51 børn figurerer lige nu på myndighedernes liste over kidnappede drenge og piger.
Politiet bærer en del af skylden, fordi de handler for langsomt. Sådan lyder kritikken fra Danske Familieadvokater. Som løsning på konflikten foreslår Danske Familieadvokater, at der skal laves en national enhed, der effektivt kan håndtere bortførelser.

- Ved at specialuddanne nogle politifolk, så vil de vide præcis, hvad de skal gøre, og hvordan de skal gøre det, og hvor hurtigt de skal reagere for at få tingene til at køre, siger Helle Larsen, formand for Danske Familieadvokater.

Ideen med denne såkaldte task force er, at der er et samlet telefonnummer, man akut kan ringe til, hvis en kidnapning finder sted. Herfra skal politiet hurtigt kunne kontakte de relevante myndigheder, der kan stoppe bortførelsen, inden børnene er over alle bjerge.

Socialdemokratiet, SF og Dansk Folkeparti vil tage ideen om den særlige task force med til justitsminister Morten Bødskov. Peter Skaarup skriver følgende i et spørgsmål til ministeren i dag:

- Ministeren bedes i den forbindelse oplyse, om ministeren, under henvisning til de ønsker, der nu også kommer fra formanden fra Danske Familieadvokater vil genoverveje forslaget om at oprette en specialstyrke under politiet for at sikre den tilstrækkelige viden og hurtig indgriben som advokaterne efterlyser.

Når først børnene er uden for landets grænse, er det svært at få dem hjem til Danmark igen.

Det har Safi Alsafi oplevet på egen krop. Han har ikke været i kontakt med sine fire børn siden hans ekskone bortførte dem for over et år siden. Han er dansk statsborger og har den fulde forældremyndighed over børnene.

- Jeg er meget ked af det, især når jeg ser mine børns kammerater. Nogle gange går jeg hen og ser mine børns kammerater lege, fortæller Safi Alsafi med tårer i øjnene.


Nyhedsoverblik