Historisk gods til salg: Pris 115 millioner kroner

Har du lyst til at eje et fredet slot og en 474 hektar stor grund? Og har du i øvrigt 115 millioner liggende på kistebunden? Så er Vedbygaard Gods ved Ruds Vedby nu sat til salg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er en historisk ejendom, der nu er kommet på markedet. Af tidligere ejere af Vedsbygaard Gods ved Ruds Vedby tæller blandt andet Valdemar Atterdag og Dronning Margrethe den 1.

Den næste ejer i rækken vil udover det trefløjede slot fra 1500-tallet også få råderet over en 10 hektar stor park med egen sø, cirka 250 hektar landbrugsjord, 171 hektar skov, samt et orangeri fra 1881.

- Slottet fremstår i god stand med en stærk historisk udstråling og vil være særdeles egnet som en præsentabel og attraktiv hovedbygning i en privat anvendelse. Slottet omgives af et imponerende parkanlæg på 10 ha med voldgrav, søer, ældre solitære træer og store, sammenhængende formationer af rhododendron, lyder det i salgsannoncen, der er blevet oprettet af Silva Estates. De har specialiseret sig i netop salg af godser.

Ejendomsmægleren vurderer, at herlighederne kommer til at koste i omegnen af 115 millioner kroner.

Stor lokal forankring

Vedbygaard Gods er beliggende i Ruds Vedby og har en stærk forankring i lokalsamfundet.

Det viste sig tydeligt i 2012, da Orangeriet, der kan være Danmarks ældste, stod for at skulle rives ned.

Men det ville en gruppe lokale frivillige ikke finde sig i, og de kastede deres kræfter ind for i stedet at få renoveret den gamle bygning.

Fond smider håndklædet i ringen

I de sidste knap 100 år har godset været ejet af Fonden Vedbygaard Rekonvalescenthjem. Godset har derfor i den periode været brugt af blandt andet personer, der har haft behov for at genvinde kræfterne i ro og smukke omgivelser.

- I respekt for den gave, som blev doneret for næsten 100 år siden, har vi gjort alt, hvad vi kunne for effektivt at drive rekonvalescens på Vedbygaard Gods. De flotte og historiske rammer sætter imidlertid nogle naturlige begrænsninger for moderne rekonvalescentarbejde, og det er desværre ikke muligt at få dette arbejde til at løbe rundt på Vedbygaard Gods, siger Finn Vejlgaard, næstformand i bestyrelsen for Fonden Vedbygaard Rekonvalescenthjem i en pressemeddelelse.

Fonden blev oprettet, da biskop Peter Madsen og bispinde Charlotte Madsen testamenterede deres formue til formålet.

Pengene fra salget af godset vil sikre, at fonden i stedet kan fortsætte deres arbejde andetsteds.


Nyhedsoverblik