Her er lockouten nu

Konflikten mellem Kommunernes Landsforening og Danmarks lærerforening har nu varet i over 3 uger. Hvad sker der i den?

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mandag den 22. april gik lockouten af landets lærere ind i sin 4. uge, men hvad sker der egentligt mellem de 2 forhandlende parter Kommunernes Landsforening (KL) og Danmarks Lærerforening (DLF)?

Her er konflikten mellem lærerne og KL:

  • Lockouten er nu i sin 4. uge, og lærerne og KL har endnu ikke forhandlet.
  • Chefforhandlerne, Anders Bondo Christensen fra Danmarks Lærerforening og Michael Ziegler fra KL, har i Politiken 22. april sagt ja til at drikke kaffe hos forældreorganisationen Skole og Forældre. Det er første gang, de mødes uden for et tv-studie, siden konflikten brød ud, men der er endnu ikke sat dato på kaffemødet.
  • 22. april gik Red Barnets generalsekretær Mimi Jakobsen ud og opfordrede parterne til at genoptage forhandlingerne.
  • Danske Skoleelevers nye formand Agnete Hansen opfordrede samme dag til, at årets afgangsprøver bliver udskudt, da lockouten gør eleverne uforberedte til eksamen på de fastsatte datoer.
  • Der er i princippet ingen grænse for, hvor længe lockouten kan fortsætte. Hvis parterne ikke kan blive enige, kan regeringen gribe ind med et lovindgreb, men det har statsminister Helle Thorning-Schmidt hidtil afvist.
  • Den seneste meningsmåling, som Megafon har foretaget for TV 2 og Politiken viser, at et stigende antal danskere ønsker, at regeringen griber ind. 54 procent er for et regeringsindgreb, mens 38 procent er imod.

Kilder: Ritzau, TV2 og Politiken

 


Nyhedsoverblik