Gamle læger presser Lolland

Lolland risikerer at mangle praktiserende læger om nogle år. Over halvdelen af dem, der tilser borgerne nu, er over 60 år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det kan blive et problem at have læger nok til Lollands befolkning om nogle år. Over halvdelen af de 25 læger, der arbejder på øen, er over 60 år, og det er svært at lokke nye til.

Det oplyser P4 Sjælland.

Læger: Bedst med fast læge

Kun en læge på Lolland er endnu ikke fyldt 50 år, men selv om det måske kunne friste yngre læger at flytte syd på, hvis de kunne nøjes med at være ansat i stedet for at eje en klinik, så mener formanden for de praktiserende læger i Region Sjælland, at det er en dårlig løsning.

- Vi er imod de offentligt drevne vikarklinikker. Det kan gå i en kort periode, men det bedste er en fast læge, siger Niels Ulrik Holm.

Han ser hellere, at regionerne betaler de nuværende læger for at tage ekstra patienter ind.

Regionen afviser lægers forlsag

I Region Sjælland afviser næstformand Jens Stenbæk, at der kan spares penge på lægeformandens forslag.

- Det helt afgørende problem er, at vi ikke kan få læger til at købe en privat praksis i yderområderne - derfor er vi nødt til at have frihed til at drive de offentlige klinikker i mere end 2 år. Men det forhindrer den nuværende aftale med lægerne, siger Jens Stenbæk til P4.

Knaster i forhandlinger

I øjeblikket forsøger lægerne og Danske Regioner at forhandle en ny overenskomst på plads. Der har dog vist sig at være knaster. Regionerne kræver effektiviseringsgevinster i den almene lægepraksis - det vil sige mere for de samme penge, og så vil Danske Regioner uden medbestemmelse fra lægerne bestemme, hvor der skal oprettes nye lægeklinikker i udkantsområder.

Begge krav bliver ifølge Ritzau afvist af de praktiserende lægers organisation, PLO.

 


Nyhedsoverblik