70-året for befrielsen: Friheden må ikke tages for givet

Hos Ulla Laursen og Tom Stegø i Vordingborg blev 70-året for befrielsen markeret mandag aften med lys i vinduerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I mange hjem blev der mandag aften sat lys i vinduerne for at markere at lyset vendte tilbage 4. maj 1945, da frihedsbudskabet lød. Også hos Ulla Laursen og Tom Stegø i Vordingborg blev 70-året for budskabet markeret med lys i vinduerne, der har sendt os billeder af lys i deres vinduer.

- Jeg er ikke sikker på, at jeg kan huske dagene omkring befrielsen. Jeg synes, at jeg har nogle billeder på nethinden af nogle stakler, der går forbi mit barndomshjem i Hellevad mellem Næstved og Vordingborg. Men om det er noget jeg har fået fortalt gentagne gange eller er noget jeg kan huske, ved jeg ikke, fortæller Ulla Laursen, der er født i 1943.

Fast tradition

I hjemmet i Vordingborg sættes der lys i vinduerne hvert år 4. maj.

- Det er en tradition fra mine forældre, som føres videre hos os. Historien om besættelsen og ikke mindst befrielsen er en vigtig historie at fortælle videre - og ikke mindst historien om, at vores frihed ikke skal tages for givet, siger Ulla Laursen.

Men hun oplever også, at frihedsbudskabet for 70 år siden ikke betyder så meget for hendes børn, som det gør for hende.

- Jeg har tre børn på henholdsvis 53, 41 og 37 år - og de går ikke så meget op i det, som vi gør. Men jo ældre de bliver - jo mere går det op i det, fortæller hun. 


Nyhedsoverblik