Faxe-skole hænges ud af ministerium

17 navngivne folkeskoler i landet hænges ud på Undervisningsministeriets hjemmeside for ikke at gøre det godt nok. En af skolerne er Møllevangsskolen i Faxe.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

12 kommuner får nu besked om, at de faglige resultater på i alt 17 folkeskoler ikke står mål med statens kvalitetskrav. En af de skoler er Møllevangsskolen i Faxe Kommune.

Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen har screenet skolerne på tre forskellige parametre: afgangskarakterer, overgang til ungdomsuddannelser og socioøkonomisk reference.

Resultatet er efterfølgende blevet offentliggjort på Undervisningsministeriets hjemmeside.

Ikke godt nok
Skoleleder for blandt andet Møllevangskolen Mette Løvbjerg erkender, at det er ikke er godt nok.

- Tallene er bekymrende, og vi har allerede indledt et målrettet arbejde for at højne det faglige niveau og øge kvaliteten i undervisningen. Blandt andet har vi lavet et netværk for lærerene, der giver mulighed for bedre sparring indbyrdes inden for de specifikke fag, siger Mette Løvbjerg til TV2 Øst.

Præstation målt på social baggrund
Ifølge Undervisningsministeriet dumper Møllevangsskolen på parameteret "socioøkonomisk reference". Det vil sige, at skolen gennem tre år har præsteret mindst 0,8 karakterpoint dårligere end den såkaldt socioøkonomiske reference tilsiger ved 9. klassernes afgangsprøve.

Den socioøkonomiske reference skal danne et billede af elevernes forudsætninger for at klare sig godt i skolen og beregnes på baggrund af forældrenes indkomst og uddannelsesniveau.

Måling er for general
"Dumpe-listen" ærgrer Skolelederforeningens formand Anders Balle. Og især den såkaldte socioøkonomiske reference generer formanden.

- Den er lavet ud fra gennemsnitbetragtninger om, at hvis man kommer fra et hjem, hvor forældrende er skilt, hvor indkomsten er lav, eller hvor forældrene har boglig uddannelse, så betyder det sådan og sådan. Men gennemsnitsbetragtninger gælder jo aldrig for det enkelte barn, påpeger Anders Balle.

Du kan se karaktergennemsnittet for din skole her

 


Nyhedsoverblik