Ekspert: Ventetid for drabssigtet sygeplejerske er for lang

Det er hårdt for psyken at sidde varetægtsfængslet gennem længere tid. Det fortæller en psykolog, der har forsket i isolation og varetægtsfængsling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I morgen tirsdag skal den sygeplejerske, som er sigtet for fire drab og et drabsforsøg under sit arbejde på Nykøbing Falster Sygehus, endnu engang for retten i Nykøbing Falster. Her forventes det, at kvindens varetægtsfængsling bliver yderligere forlænget. Hun har været fængslet siden 2. marts. Og det tærer hårdt på psyken, når man sidder varetægtsfængslet så længe. Det fortæller en psykolog, der har forsket i isolation og varetægt.

- Der sker jo ikke noget andet, end når man skal til afhøring, på toilettet og den slags. Der er ligesom et socialt og handlemæssigt dødrum, fortæller Ida Koch, der er udover at være psykolog, der er lektor i kriminologi på Københavns Universitet.

Kan gøre fængslede psykotiske

Hun fortæller, at det kan have alvorlige psykiske konsekvenser, når man sidder varetægtsfængslet så længe, som det er tilfældet her.

- Angst er ikke ualmindeligt at få undervejs i en isolationsperiode. Der kan også komme paranoide forestillinger, hvor man forestiller sig, at man er mere overvåget, end man er. At nogen lytter, at nogen kan tænke ens tanker. Og det vil sige, at det kan faktisk glide over i noget psykotisk, siger Ida Koch til TV ØST.

Vi har meget mere om sagen i vores nyhedsudsendelse i aften klokken 19.30.


Nyhedsoverblik