Ældre borgere skal køre i hver deres bus

Ældre, som bliver kørt til lægen på det offentliges regning, må ikke køre i samme specialbus, som ældre, der skal i strikkeklub i nærheden. Sådan er reglerne - og det har Trafikstyrelsen netop indskærpet overfor blandt andre Guldborgsund og Kalundborg Kommuner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det ændrer den måde, ældre og handicappede er blevet kørt i bus på i Guldborgsund Kommune ind til nu.
- Jeg synes jo, det er tåbeligt, siger vognmand, Vagn Nymand, som ejer Nymand Busser i Nykøbing Falster.

Hvis en gruppe ældre borgere for eksempel skal til genoptræning på et aktivitetscenter i Stubbekøbing, så ville det - ind til denne uge - være helt normalt, at bussen også tog de ældre borgere med, som skulle hjem efter banko eller kor eller noget tredje på samme aktivitetscenter.

Men det må busselskabet ikke, siger Trafikstyrelsen, som har indskærpet lovens fortolkning overfor Guldborgsund, Kalundborg og andre kommuner. Dem, der har været til en anden aktivitet skal hentes i en anden bus.

- Det har ikke meget med miljø at gøre, og lige pt, hvor man går ind for samkørsel, så er det meget uforståeligt, mener Vagn Nymand.

Hos Trafikstyrelsen er der dog ikke noget at rafle om.
- Det er sådan, at kommuner kun må hyre rutedrift til én kategori af borgere, hvorimod trafikselskaberne må køre med alle typer borgere, siger Thorbjørn Ancker, som er kommunikationschef i Trafikstyrelsen.

Men der er noget galt med den lov, mener Busvognmændene, som er klar til at tage sagen videre hele vejen til politikerne.
- Det skal ikke være forbudt at samkøre borgerne, der hvor det giver mening, siger chefkonsulent i danske Busvognmænd, lasse Repsholt og fortsætter:
- Vi opfordrer til, at at kommunerne, Trafikstyrelsen og os vognmænd sætte ros sammen og får talt omd et her. og er det ikek nok må vi have lovgiverne tila t præcisere loven, siger han


Nyhedsoverblik