40 operationer aflyst på grund af arbejdsnedlæggelse

Tirsdag måtte 40 ikke-hastende operationer aflyses, efter at anæstesisygeplejersker på både Roskilde og Køge Sygehuse har valgt at nedlægge arbejdet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Anæstesisygeplejerskernes arbejdsnedlæggelse har indtil videre betydet 40 aflysninger af ikke-hastende operationer. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Trods den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse lykkedes det at gennemføre alle akutte operationer. Det lykkedes også at gennemføre alle operationer for kræft som planlagt eller højst med enkelte dages forsinkelse, lyder det. For at sikre de operationer måtte der tirsdag aflyses omkring 40 ikke-hastende operationer.

Patienter bedes mødes som aftalt

Alle patienter, der er aftalt opereret i de kommende dage, bedes møde som aftalt, hvis de ikke hører andet, lyder opfordringen i pressemeddelelsen.

- Vi har bedt alle vores anæstesi-læger hjælpe til, så vi kan gennemføre de akutte operationer og operationer for kræft. Der sker en løbende, lægefaglig vurdering af, hvilke planlagte operationer vi kan gennemføre ud over de akutte operationer og de kræftkirurgiske indgreb, men nogle udsættelser bliver desværre nødvendige, siger lægefaglig vicedirektør for sygehusene i Roskilde og Køge, Teis Andersen.

- Det er naturligvis rigtig beklageligt, at patienterne på denne måde kommer i klemme i en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse. Vi vælger at kontakte visse patienter og udskyde deres behandling, fordi det trods alt er bedre at være informeret end at komme forgæves, siger han.

Anæstesisygeplejerskerne på Roskilde Sygehus har fortsat ikke genoptaget arbejdet på trods af, at et forhandlingsmøde mellem Danske Regioner og FTF pålagde de strejkende anæstesisygeplejersker at genoptage arbejdet.

Utilfredse med lønnen

Anæstesisygeplejerskerne på Køge Sygehus valgte tirsdag at nedlægge arbejdet i sympati med kollegerne i Roskilde. Den del skal behandles på et nyt forhandlingsmøde mellem Danske Regioner og FTF onsdag. Anæstesisygeplejersker har som opgave at sørge for, at patienten er i fuld bedøvelse ved operationer, som kræver bedøvelse. De har taget en 2-årig specialuddannelse for at opnå titlen og er blandt andet utilfredse emd, at kolleger med et langt kortere kursus får mere i løn.

- Jeg har kendskab til sygeplejersker, som med et 6 ugers kursus får 20.000 kroner mere i løn årligt end os, og det, mener vi ikke, kan være rigtigt. Derudover er der et stigende arbejdspres og dårlige arbejdsforhold, men det er primært lønnen, det handler om lige nu, siger Ditte Hanberg, der er anæstesisygeplejerske på Køge Sygehus, til TV ØST.


Nyhedsoverblik