Modtagecenter gøres klar: 2000 flygtninge til Vordingborg

Et nyt modtagecenter på kasernepladsen i Vordingborg bliver lige nu klargjort til at huse op til 2000 flygtninge og migranter. Modtagecenteret skal stå klar til at kunne modtage de første flygtninge på fredag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De første mange grønne telte står allerede klar til at byde flygtninge og migranter velkommen. Og der er mange flere på vej. 

- Det er meningen, at centret her skal kunne huse op til 1600 migranter og 400 asylansøgere, siger politiinspektør Kim Kliver, og slår døren op til et telt. Indenfor er der 10 feltsenge og fast gulv. Varme kommer der også. 

Teltpladsen bliver et af tre nye modtagecentre i Danmark, en slags sorteringscenter, hvor flygtninge og migranter bliver kørt til, når de krydser grænsen til Danmark. Der er sagsbehandlere på pladsen, der vil være klar til hurtigt at vurdere, om personen skal i asylansøgerlejren, eller om vedkommende skal kategoriseres som en person med ulovligt ophold i Danmark. Dette har politiet 3 gange 24 timer til, og derefter bliver personen enten kørt til et asylcenter eller fragtet tilbage til det sikre land, vedkommende kommer fra. 

Modtagecentret vil være afgrænset af et hegn. Det betyder, at det ikke vil være muligt for flygtningene at gå frit omkring i Vordingborg, ligesom de heller ikke vil kunne bevæge sig ind på selve kasernen. Det er politiet, der kontrollerer området, og ifølge Kim Kliver er der ingen grund til, at borgerne i området føler sig utrygge i forhold til det relativt store antal flygtninge og migranter på kaserneområdet.

- Alle de her personer bliver på stedet, de bliver sagsbehandlet her, og efterfølgende bliver de kørt væk. På den måde er det en sikker håndtering for både de personer, der kommer herind, og også for politiet, der skal holde kontrollen med området. Borgerne i området kommer ikke til at mærke, at der ligger et modtagecenter her, da hele sagsbehandlingstiden vil blive håndteret hurtigt, trygt og effektivt, siger Kim Kliver til TV ØST

Det er dog kke sikkert, at modtagecentret bliver taget i brug.

- Det vil kun være i situationer, hvor der er en ekstraordinært stor tilstrømning af personer med ulovligt ophold eller et større antal personer, der søger asyl. Vi er blevet bedt om at etablere et modtagecenter, og det har vi gjort med sagsbehandlingsfaciliteter, bad, vaskefaciliteter osv., siger Kim Kliver og viser, at der også er et lyst lokale, hvor det er tanken, at især kvinder og børn kan opholde sig og måske endda finde lidt ro. 

Borgmester Knud Larsen (Venstre) fandt først i dag ud af, at teltpladsen kommer til at skulle kunne huse 2000 personer.

- Jeg håber da ikke, at alle 2000 pladser skal tages i brug, men omvendt så er jeg glad for, at vi er et land, hvor vi forbereder os på den slags situationer, så vi ikke bliver overrumplede. Derfor er det godt, at det bliver etableret, og efter at jeg har set det i dag og ved, at det kun er til et midlertidigt ophold, synes jeg faktisk også, at forholdene er ok, siger Knud Larsen til TV ØST. 

På billedet nedenfor kan du se, hvor teltområderne er placeret. 

vordingborg-kaserne-overblik-151117.jpg
Foto: TV2 ØST

 

 


Nyhedsoverblik