Nyt udrejsecenter på Lindholm: Vordingborgs borgmester vil gå til Christiansborg med kritik

Vordingborgs borgmester Mikael Smed (S) er ikke oppe at ringe over planerne om et nyt udrejsecenter på Lindholm. Nu vil han gå til Christiansborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Afviste asylansøgere på tålt ophold skal fremover sendes til et udrejsecenter på øen Lindholm i Stege Bugt.

Det har vakt røre i lokalsamfundet med borgere, der er bekymrede. Men også på rådhuset i Vordingborg, er borgmesteren røget op af stolen. Han synes, det er en særdeles dårlig idé at placere et nyt udrejsecenter på øen, og det har han tænkt sig at gøre noget ved.

- Jeg har tænkt mig at skitsere, hvilken dårlig logik, der er i det her i forhold til dels økonomien og dels påvirkning og miljø. Der er mange ting, vi vil arbejde videre med på Christiansborg, siger Mikael Smed (S) til TV ØST.

quote Derfor vil vi fra Vordingborg Kommunes vedkommende kæmpe imod det her med det, vi nu kan,

Mikael Smed (S), borgmester i Vordingborg

De kriminelle udviste udlændinge, der skal placeres på øen Lindholm bor i dag på Kærshovedgård ved Bording i Jylland. Det undrer borgmesteren, som mener, at man med de nye planer bare flytter problemet fra én landsdel til en anden.

- Jeg synes, det er kritisabelt, at man står med en problemstilling i Jylland, hvor der er en utryghed blandt nogle borgere og den eneste løsning, man har på det, er at flytte problemet til en anden landsdel og flytte utrygheden til nogle ander mennesker. Man er overhovedet ikke inde og adressere de problematikker, der ligger omkring det, siger Mikael Smed.

Lindholm
Læs også
Finanslovsaftale:
Udviste asylansøgere skal sendes til nyt udrejsecenter på Lindholm
Lindholm
Læs også
Finanslovsaftale:
Udviste asylansøgere skal sendes til nyt udrejsecenter på Lindholm

Vordingborg Kommune vil kæmpe imod 

Nu vil borgmester Mikael Smed tage tyren ved hornene og melde sin utilfredshed på Christiansborg. Han mener ikke, det er en velovervejet beslutning at placere et udrejsecenter på Lindholm.

- Derfor vil vi fra Vordingborg Kommunes vedkommende kæmpe imod det her med det, vi nu kan, siger Mikael Smed. Og der er flere ting, han vil tage fat på:

- For det første synes jeg, man bør kigge på økonomien: Er det her en samfundsøkonomisk god model? Bruger vi skatteborgernes penge på den rigtige måde? Samtidig er der nogle uvisheder omkring de miljømæssige påvirkninger, som en masse mennesker vil have på Stege Bugt. Jeg tror, vi har nogle snakke, vi skal tage med Christiansborg-politikerne omkring den argumentation, der ligger bag det her, og om ikke vi kan finde nogle bedre løsningsmodeller, siger Mikael Smed.

vox_pop1.jpg
Læs også
Borgere frygter udrejsecenter på Lindholm: - Det er en kedelig udvikling for lokalområdet
vox_pop1.jpg
Læs også
Borgere frygter udrejsecenter på Lindholm: - Det er en kedelig udvikling for lokalområdet

Kritisabelt i forhold til menneskrettigheder at isolere mennesker

Det eksisterende udrejsecenter Kærshovedgård er blevet kritiseret for at presse udlændinge unødigt ved at isolere dem langt fra nærmeste større by og kun give dem kost og logi.

quote Jeg synes måske også i forhold til Menneskerettighedskonventioner osv., at man er inde og pille ved grænsen af, hvad man kan tillade sig som anstændigt menneske

Mikael Smed (S), borgmester i Vordingborg

Borgmester Mikael Smed (A) synes også, der er noget kritisabelt i det med at isolere beboerne på en øde ø. De nye beboere skal som udgangspunkt bo og overnatte på øen, hvilket vil sige, at de kan forlade stedet, men de skal underrette myndighederne 23.00 og 06.00.

- Jeg synes måske også i forhold til Menneskerettighedskonventioner osv., at man er inde og pille ved grænsen af, hvad man kan tillade sig som anstændigt menneske. At man har en retorik, der gør, at nu flytter man de her mennesker til en øde ø. Vi skal huske på, der er tale om mennesker der ikke kan få lovligt ophold i Danmark, men de skal jo ikke afsone en fængselsdom, de skal sådan set have mulighed for at rejse hjem, siger borgmesteren.

Han mener, der er bedre infrastruktur ved Kalvehaven, end der er i Bording, hvor det nuværende udrejsecenter ligger.

- De vil få fri adgang til det omkringliggende samfund, så der er jo ingen forskel, bortset fra den forskel at ved en placering i Kalvehave, kan man komme til Slagelse, Roskilde, Ringsted, Næstved og Nykøbing Falster på den samme rejsetid, som man nu kan fra Kærshovedgård til Bording, så man udbrede bare utrygheden til en større del af Danmark, end man gjorde i forvejen, siger Mikael Smed.

Han tror ikke flytningen kommer på tale, når man får kigget på det med fornuftens øjne.


Nyhedsoverblik