Vordingborg vil kortlægge affald i naturen

Blå søer, grønne skove, hvide badestrande og aktive byer. Dét er visionen for Vordingborg Kommune, som nu deltager i kortlægning af henkastet affald.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Som led i Hold Danmark Rents kortlægning af henkastet affald registreres det henkastede affald på 12 udvalgte steder i dagene 13. og 14. juni. Og Vordingborg går med i kortlægningen af henkastet affald. Det skriver Vordingborg Kommune i en pressemeddelelse.

Målet med kortlægningen er, at få et systematisk overblik over, hvor meget affald og hvilket slags affald, der ligger på forskellige typer af lokaliteter. Afdelingen for Trafik, Park og Havne forventer dermed at kunne målrette indsatsen og vælge de rigtige affaldsløsninger i fremtiden.

- Vi oplever et stigende fokus på renholdelsen af de offentlige arealer. For at målrette indsatsen, hvor den giver mest værdi for borgerne og kommunens gæster, er det vigtigt at vide, hvor behovene er størst. siger Thomas Christfort, som er formand for kommunens Teknik- og Miljøudvalg.

- Denne viden får vi blandt andet gennem kortlægningen, som vi nu deltager i. Vi bruger selvfølgelig også den viden, som kommunens driftsmedarbejdere får i deres daglige arbejde, og ikke mindst de synspunkter og tilbagemeldinger vi får fra kommunens borgere og gæster. Værdifuld information, der giver os mulighed for hele tiden at forbedre vores service, afslutter Thomas Christfort.

Kortlægningen gennemføres i foråret og efteråret i cirka 20 kommuner med Hold Danmark Rent som tovholder. I dagene den 13. og 14. juni vil Hold Danmark Rents medarbejdere være på de udvalgte steder og interviewe borgerens syn på renholdelsesniveauet for de enkelte målepunkter i Vordingborg. Efterfølgende vil Vej-, Park- og Havneservices medarbejdere opsamle affaldet, så man får et overblik over affaldsmængderne og typerne.

 

Formålet med kortlægningen er blandt andet:

  • Få et overblik over, hvilket affald der ligger hvor og hvor meget
  • Få et kendskab til hvad borgerne og kommunens gæster oplever og vurderer som vigtigt
  • Finde ud af hvor rent der er i kommunen i forhold til andre steder i landet
  • Få gode input til driftsstyring
  • Få viden og information til de politiske beslutningstagere

 


Nyhedsoverblik