Vordingborg Havn drømmer om nyt erhvervseventyr

Konkrete telefonopkald fra store broentreprenører får Vordingborg Havn til igen at tro på, at den kan blive produktionshavn for en ny Storstrømsbro.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Drømmen om at få masser af entreprenører, sjakbajser og kranførere til Vordingborg Havn har fået nyt liv.

Havnen melder sig nu igen på banen som kandidat til at blive produktionshavn for Storstrømsbroen.  Det vil sige, havnen skal være det sted, hvor broelementerne skal produceres og sejles ud til broen.

- Vi er ret optimistiske, for havnen ligger lige ved siden af, hvor broen rent faktisk skal bygges, og det virker ret oplagt at bygge elementerne lige ved siden af, siger Torben Danielsen, som er Trafik, Park og Havnechef i Vordingborg Kommune.

quote Vi er ret optimistiske, for havnen ligger lige ved siden af, hvor broen rent faktisk skal bygges, og det virker ret oplagt at bygge elementerne lige ved siden af

Torben Danielsen, Trafik, Park og Havnechef i Vordingborg Kommune

Vejdirektoratet pegede på Nakskov

Vordingborg Havn har før drømt om at blive produktionshavn for den nye Storstrømsbro, men i 2014 pegede Vejdirektoratet på Nakskov Havn som den bedste produktionshavn blandt de 10 ansøgere.

Direktoratet vurderede dengang, at Nakskov Havn havde et forspring i forhold til flere af de øvrige kandidater ved blandt andet at kunne levere et komplet havneanlæg uden behov for store investeringer.

Men nu har Vordingborg Havn fået flere opkald fra nogle af de fem entreprenørkonsortier, som er blevet prækvalificeret til at byde på anlægsopgaven.

Drømmen lever

Konsortierne har spurgt til Vordingborg Havns ledige arealer og priser.

quote Det vil betyde indtægter til butikker, til erhvervslivet generelt

Torben Danielsen, Trafik, Park og Havnechef i Vordingborg Kommune

Det konsortie, der får opgaven, kan nemlig selv vælge alternative produktionsarealer til Nakskov Havn. Det skriver Vordingborg kommune i en pressemeddelelse.

Derfor melder Vordingborg Havn nu ud, at drømmen om at blive produktionshavn lever igen:

- Det vil betyde indtægter til butikker, til erhvervslivet generelt. Der vil være en masse mindre entreprenører, som  kan komme og hjælpe med alt fra rengøring til madlevering og alt muligt andet, så der vil være en masse afledte opgaver, som vil være rigtig gavnligt for byens borgere og virksomheder, siger Torben Danielsen til TV ØST.


Nyhedsoverblik