Ville hjælpe mod mobning: Nu er Kristian selv offer

En god gerning blev vendt til had, trusler og grove kommentarer. Det oplevede Kristian Rasmussen fra Køge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Af Lærke Kjær von Hahn

Kristian Rasmussen ville bare gøre en god gerning.

Efter Malou Christensen og Kristian Persson i sidste uge stod frem i TV ØST og fortalte om daglig chikane og mobning på Facebook, besluttede han sig for at hjælpe dem.

Han kunne simpelthen ikke lade være med at blande sig. Men det fik store konsekvenser for ham selv.

-Jeg synes, at det frygteligt. Hvorfor skal man mobbe to mennesker? Det forstår jeg simpelthen ikke, fortæller Kristian Rasmussen til TV ØST.

Kristian Rasmussen fra Køge, kender hverken Malou Christensen eller Kristian Persson personligt, men alligevel følte han en trang til at hjælpe dem, da han så mobbesiderne på Facebook.

- Da beskyldningerne blev grovere over for Kristian og Malou, blev jeg sur og ked af det på deres vegne, så jeg ville gøre lidt mere for dem, siger han.

Blev selv mobbet som barn

Kristian Rasmussen er selv blevet mobbet som barn, og derfor gør det ekstra ondt på ham at se andre blive udstillet.

- Da jeg blev mobbet i skolen, jamen der kunne jeg kigge dem, som mobbede mig, i øjnene. Det har Malou Christensen og Kristian Persson ikke mulighed for, fordi personerne bag siderne, gemmer sig bag falske profiler, fortæller han.  

TV ØST har tidligere talt med en af dem, som har stået bag siderne, der forklarede, at sierne blev lavet for sjov. Men den humor har Kristian Rasmussen svært ved at se.

- De påstår, at det kun er for sjov, men hvordan kan en joke være sjov, når man er så grov i sin mund. Det er jo ikke sjovt, nærmere chikane, siger Kristian Rasmussen.

Ville finde bagmændene

Som it-supporter mente Kristian Rasmussen, at han måske kunne finde ud af, hvem der stod bag de falske sider, men selv med faglig kompetence var det nærmest en umulig opgave. I stedet er han endt med selv at blive chikaneret.

-Jeg må indrømme, at når det går hen på det personlige plan, så har jeg da tænkt tanken, at nu må det hellere stoppe, og jeg skal beskytte på mig selv, men så tænker jeg også, hvem skal så passe på Malou og Kristian, når de bliver mobbet, siger Kristian Rasmussen.

Fik tilsendt syv pizzaer til sin hjemadresse

Den daglige chikane mod Kristian Rasmussen er blandt andet grove kommentarer og manipulerede billeder. Han har tilmed fået tilsendt syv pizzaer til sin hjemadresse. Det havde han ikke forudset skulle være et resultat af at hjælpe andre.

- Den måde, det er blevet gjort på, det havde jeg ikke forestillet mig, fortæller han.

Sagen overdraget til politiet

Derfor er Kristian Rasmussen nu gået videre med sagen til Midt- og Vestsjællands Politi.

- Når vi modtager en anmeldelse om chikane på Facebook og andre sociale medier, så går vi selvfølgelig konkret ind i sagen og vurderer, hvad er det, som offer bliver udsat for, forklarer Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

Det kan ifølge Martin Bjerregaard være svært at definere grænsen for, hvornår det er tale om chikane.

- Er det, når man har modtaget tre breve eller ti breve? Hvis man mener, man er blevet forurettet i en sag på de sociale medier, så prøv at kontakte politiet, siger han og tilføjer:

- Man har ytringsfrihed, men man skal selvfølgelig begrænse sig og ikke chikanere nogen.


Nyhedsoverblik