Vildfaren papegøje er kommet sikkert hjem

Et par fra Grevinge i Odsherred fik mandag uventet besøg af en papegøje. Nu er fuglens ejer blevet fundet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Vi troede faktisk, vi helt havde mistet hende, vi havde ledt efter hende og kaldt på hende, men vi kunne ikke finde hende, siger Joan Thygesen, som ejer papegøjen Ejo.

Joan Thygesen er direktør i Odsherred Zoo, og papegøjen Ejo har i over otte år boet i hendes private hus inde i parken. Men mandag morgen fløj papegøjen ud ad en åben dør og forsvandt.

- Jeg har tit alle døre og vinduer åbne på vid gab, og hun er aldrig stukket af før, men mandag morgen skete der et eller andet med hende, og så susede hun ud ad døren og op i træerne, og så var hun væk, forklarer Joan Thygesen.

Landede på fremmed mands skulder

Allerede samme aften dukkede papegøjen op hos et par i Grevinge få kilometer væk. Manden i huset stod i døråbningen og talte med naboen, da papegøjen fløj ned fra et træ og satte sig på hans skulder.

Parret i huset tog sig af papegøjen og forsøgte at finde dens ejer, men informationerne på fuglens ringmærke var så slidte, at de var ulæselige, og derfor kunne parret ikke finde frem til fuglens ejer.

Først da fuglens ejer blev efterlyst her på TV ØST, lykkedes det at finde frem til den rette ejer.

- En af mine bekendte ringede til mig tirsdag aften og sagde, at jeg skulle gå ind på TV ØST’s hjemmeside, for der skulle være et billede af Ejo, siger Joan Thygesen, som onsdag morgen afhentede hun papegøjen.

- Jeg er simpelthen så glad for at have den hjemme igen, for man kommer jo til at holde af dyrene, siger hun.


Nyhedsoverblik