Videoovervågning skal give mere tryghed: Bliver modtaget med blandede følelser

De nye overvågningskameraer i Haslev, Nakskov og Slagelse bliver modtaget med blandede følelser fra dem, kameraerne skal beskytte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I morgen tænder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi for seks videokameraer på Torvet i Haslev, ni kameraer på Axeltorv i Nakskov og fire på Byskov Allé i Slagelse.

Kameraerne skal overvåge området, være med til at forebygge kriminalitet og skabe mere tryghed.

Og det kommer til at virke, tror taxachauffør Henrik Kazzie Orbæk fra Haslev.

quote Vi har også oplevet, at nogle unge mennesker har været henne og flå og trække i dørene og kaste sten efter bilen

Henrik Kazzie Ørbæk, Haslev

- Overvågning, den tror jeg på. Jeg tror, at det vil hjælpe og være forebyggende på en eller anden måde, siger han til TV ØST.

Har selv mærket uroen

Henrik Kazzie Ørbæk har tidligere været vidne til noget af den uro, der hersker i Haslevs natteliv. Faktisk har han i en periode undladt at tage kunder med fra Torvet i Haslev på grund af al balladen.

- I weekenden kan der godt ske meget. Jeg kender til episoder, hvor folk er blevet overfaldet på vej fra Piraten, som ligger nede for enden af Jernbanegade, og så på vej op til Bykroen, siger taxachaufføren. 

Haslev uro
Læs også
Politiet tager nyt våben i brug mod uro - videoovervågning sat op i tre byer
Haslev uro
Læs også
Politiet tager nyt våben i brug mod uro - videoovervågning sat op i tre byer

- Vi har også oplevet, at nogle unge mennesker har været henne og flå og trække i dørene og kaste sten efter bilen.

Andre lægger først mærke til uroen, når lyset igen har indfundet sig i Haslev.

- Nogle gange når man kommer en lørdag eller søndag morgen, så er det ærgerligt at se, at nogle af de ting, kommunen har lavet, er ødelagte, eller der er smadret vinduer, siger Peter Duelund, der bor i byen. 

Artiklen fortsætter under billederne...

 
  Foto: Mikkel Rise - TV ØST
Selvom Torvet i Haslev ser roligt ud fredag eftermiddag, vågner byen ofte op til for eksempel smadrede ruder.
Selvom Torvet i Haslev ser roligt ud fredag eftermiddag, vågner byen ofte op til for eksempel smadrede ruder. Foto: Mikkel Rise - TV ØST

- Det stopper ikke forbrydelsen

Men på trods af den store uro, så modtages udsigten til videoovervågningen med blandede følelser både i Haslev og Nakskov. Lars Rasmussen fra Haslev er selv blevet overfaldet på Jernbanegade, men han hilser ikke kameraerne velkommen.

- Det stopper ikke forbrydelsen, og det er min største betænkelighed. Det er ligesom at feje op, efter der ér sket en skade. Og så bliver alle vi andre, der opfører os ordentligt, overvåget uden grund. Det bryder jeg mig ikke om, siger han til TV ØST. 

Haslev
Læs også
Lars blev overfaldet i Haslev – tror ikke videoovervågning er løsningen
Haslev
Læs også
Lars blev overfaldet i Haslev – tror ikke videoovervågning er løsningen

En borger i Nakskov har det på samme måde med overvågningen, som får det til at ”løbe koldt ned ad ryggen på ham”, mens Pernille Rasmussen fra byen har det lidt bedre med udsigten til at blive filmet på Axeltorv.

- Et er, at man mister sit privatliv på sin vis, men på den anden side går jeg ind for det. Byen bliver bedre. Så no hard feelings herfra, siger hun.

Politiet har bestemt, hvor kameraerne skal sidde i samarbejde med Faxe, Slagelse og Lolland Kommuner. Politiet gemmer optagelserne på kameraerne i 30 dage. 

Se indslaget: Politiet har sat kameraer op i Slagelse, Nakskov og Haslev for at undgå ballade og gøre det mere trygt for borgerne.

Nyhedsoverblik