VIDEO: Marsvin spottet i Sejerøbugten

En lystfisker i Sejerøbugten fik besøg af to marsvin. Og snart kan man være heldig at se en mor med sin kalv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Jan Rosenberg Hansen var torsdag ude og lufte fiskestangen, da han fik besøg af to marsvin i Sejerøbugten. Du kan se videoen øverst i artiklen. 

- De kom forbi og hilste to gange på tre timer. Et godt tegn på fisk i Sejerøbugten, skriver Jan Rosenberg Hansen fra Føllenslev på TV ØSTs facebookside.

Mange marsvin i Sejerøbugten

Ifølge Friluftsrådet er Sejerøbugten et særligt godt sted at spotte den trekantede rygfinne på marsvinet.

Det bedste sted i Danmark er dog lidt længere vestpå, nemlig i Lillebælt. Det fortæller Jacob Højer Kristensen fra Fjord&Bælt i Kerteminde.

- I Lillebælt bliver dyrene presset igennem på lidt plads, så her er meget stor sandynlighed for at se marsvin, siger han. Marsvin er dog at finde i alle danske farvande hele året, men den lille hval er meget sky, så vi ved faktisk ikke meget om dets færden i følge Jacob Højer Kristensen.

Lige nu: Chance for at se mor og unge

Da der optræder to marsvin i Jan Rosenberg Hansens video, ville det være nærliggende at tro, at der var tale om et par. Men marsvin danner ikke par.  Dog er der en anden slags par, man skal holde øje med  fra nu af og hele sommeren frem:

- Marsvin får sine unger tidligt på sommeren, så fra omkring det her tidspunkt kan man være heldig at spotte en hun med sin unge, der har en mindre rygfinne, siger Jacob Højer Kristensen fra Fjord&Bælt. 

Det er lidt svært at se, men det her er rygfinnen af et af de marsvin, Jan Rosenberg Hansen spottede i Sejerøbugten.
Det er lidt svært at se, men det her er rygfinnen af et af de marsvin, Jan Rosenberg Hansen spottede i Sejerøbugten. Foto: Jan Rosenberg Hansen

 


Nyhedsoverblik