Viceborgmester: Unfair at puffe sociale problemer til udkanten

Det er unfair, hvis store kommuner sender borgere med besvær for at klare sig selv til udkantskommuner, mener viceborgmesteren i Odsherred Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Viceborgmester Steen Egede Jensen (DF) er urolig.

Han er urolig over de mange tilflyttere på offentlig forsørgelse, som Odsherred Kommune for tiden oplever.

I 2015 flyttede 250 flere borgere ifølge Nordvestnyt til kommunen end fra kommunen. Men kun 43 af dem kan forsørge sig selv, og resten skaber altså udfordringer for kommunens økonomi.

Og som Steen Egede Jensen forklarer, så forsøger kommunen allerede at hjælpe de mange borgere, som i forvejen er på offentlig forsørgelse, så de blandt andet kan gennemføre en uddannelse.

- Når der så er en tilflytning af folk på offentlig forsørgelse, som er over 200, så pålægger det os en ekstra byrde, når vi også skal tage os af dem, siger Steen Egede Jensen, viceborgmester i Odsherred Kommune, til TV ØST.

Holder øje med eksport af fattige

Men er det ikke jeres ansvar at tage sig af de borgere?

- Man kan jo flytte frit i Danmark, men hvis man mærker en stærk hånd fra nogle store kommuner, der puffer deres sociale problemer ud i udkantskommuner, så føler vi, at det er unfair, svarer Steen Egede Jensen.

Kommunens politikere vil nu holde øje med, om det forholder sig sådan, at andre kommuner ligefrem eksporterer deres fattigste borgere til Odsherred. 


Nyhedsoverblik