Vi tager denne sammenlægning, men hvornår sker det igen?

Forældre til elever på Ellebækskolen i Næstved føler sig magtesløse, efter det er kommet frem, at fem 2. klasser bliver til fire.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det frembragte store følelser for Charlotte Rosenkrantz og Karina Poulsen fra Næstved, da de i går fik brev om, at deres børn i 2.B på Ellebækskolen skal have nye klassekammerater.

De fem 2. klasser på skolen skal nemlig blive til fire, og generelt skal alle klasser i indskolingen på skolens Afd. Kildemark brydes op og gøres større.

- Først blev jeg edderrasende. Jeg blev virkelig vred på ledelsen over, at de tillader sig at gøre det. Jeg blev fyldt med frustration og magtesløshed, fortæller Charlotte Rosenkrantz, der er mor til Frida i 2.B, til TV ØST.

Anden gang på under et år

Frustrationerne bunder i flere ting. Først og fremmest handler det dog om, at børnene i sommer skulle starte på en helt ny skole, fordi besparelser havde tvunget kommunen til at lægge Kildemarksskolen og Kalbyrisskolen sammen under én.

quote Først blev jeg edderrasende. Jeg blev virkelig vred på ledelsen over, at de tillader sig at gøre det. Jeg blev fyldt med frustration og magtesløshed

Charlotte Rosenkrantz, der er mor til Frida i 2.B

Forældrene mener, at de blev lovet, at børnene kunne beholde deres klasse og lærere derefter, men det er altså ikke længere tilfældet.

Først skolesammenlægningen og derefter klassesammenlægningen med få måneders mellemrum får forældrene til at frygte, hvordan fremtiden kommer til at se ud for deres børn.

- Jeg har det lidt sådan: Nu tager vi denne her klassesammenlægning, men hvornår sker det igen? Hvornår bliver næste gang? Det er vores børn, det går ud over hver gang, siger Karina Poulsen, der er mor til Laurits i 2.B.

Klassesammenlægningerne sker, fordi skolen er blevet pålagt at spare. I alt skal hele skoleområdet i Næstved Kommune spare 4,5 millioner kroner i 2017 og 2018.

Håber på forståelse

Skoleleder på Ellebækskolen, Anette Rumann, har ikke ønsket at udtale sig om sagen til TV ØST, men i brevet, der er sendt til forældrene på Afd. Kildemark, skriver hun:

- Vi er vidende om, at nogle indskolingsklasser har været sammenlagt tidligere og har forståelse for den frustration, der måtte sprede sig grundet ovenstående for alle – uanset om I har været igennem et sådant forløb før eller ej. 

Læs også
Skole-frustration i Næstved: Klasser skal lægges sammen igen
Læs også
Skole-frustration i Næstved: Klasser skal lægges sammen igen

- Jeg håber, I har forståelse for, at vi på skolen arbejder under nogle vilkår- herunder budgettildeling – som vi må håndtere.

Skolelederen understreger også i brevet, at skolebestyrelsen har forsøgt at gøre indsigelser mod besparelserne, men det har ikke påvirket kommunens Børne- og Skoleudvalgs beslutning om at gennemføre besparelserne.


Nyhedsoverblik