Venstre vil effektivisere kommuners drift

Kommuner kan spare penge ved at blive drevet bedre, siger Venstres finansordfører, Jacob Jensen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kommunerne kan effektivisere administrationen langt mere. Københavns Kommune kan for eksempel spare en halv milliard kroner, hvis den arbejder lige så effektivt i administrationen som Aarhus kommune.

Det siger Venstres finansordfører, Jacob Jensen, i en kommentar til Kommunernes Landsforening (KL), som kræver omprioriteringsbidraget på 2,4 milliarder kroner væk.

Kravet om at fjerne omprioriteringsbidraget kommer fra KL's formand, Kalundborgs V-borgmester Martin Damm, efter et møde mandag med det kommunale bagland.

- Vi har et ansvar for, at hele den offentlige sektor kan blive prioriteret. I år prioriterer vi sundhed og ældre. I 2017 bliver omprioriteringsbidraget kanaliseret til kommunerne, siger Jacob Jensen.

Han afviser KL's kritik af, at kommunerne skal skære i børneinstitutioner eller hos ældre for at finde et par milliarder kroner. De kan kigge i administrationen, påpeger han.

- Effektiviseringen stopper ikke i 2016, da kommunerne har en halv milliard kroner mere end sidste år, hvor en SR-ledet regering stod bag økonomiaftalen, siger Jacob Jensen.

- Derfor kan man undre sig over, at kritikken lige præcis opstår i år, da en V-regering har tilført dem en halv milliard.

Spørgsmål: Kan kritikken skyldes, at der er kommunalvalg i 2017, så S- og V-politikere er bange for at skære for hårdt, så de ikke bliver genvalgt?

- Jeg skal slet ikke forholde mig til årsagen. Jeg noterer blot, at der er en halv milliard mere i år under en V-regering til at drive kommuner for, end der var sidste år under en S-regering.

- Jeg anerkender fuldt ud, at vi har en stram økonomi - også i kommunerne. Vi skal se på økonomirammen. Men der er meget store forskelle på mulighederne. Jeg noterer, at København ikke ligefrem har underskud på deres driftsbudget, siger Jacob Jensen.

/ritzau/


Nyhedsoverblik