Udsatte børn får mulighed for at komme på sommerferie på Møn

60.000 udsatte børn i Danmark har ikke mulighed for at komme på ferie. Men nu vil et projekt på Møn kaldet FerieVenner gøre op med en del af problemet

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Til juli skal Stege være vært for et nyt projekt, hvor børn fra familier med få midler får muligheden for at komme afsted på sommerferie trods familiernes pressede økonomi.

Projektet hedder FerieVenner og er startet af foreningen Børn På Ferie og Global Shapers Copenhagen - som er et netværk af unge ildsjæle og entreprenører - i samarbejde med Stege og Omegns Lokalråd.

- Da vi fik de her tal og fandt ud af, at der reelt er tale om 60.000 børn, der ikke kommer afsted på sommerferie, så besluttede vi, at det måtte vi gøre noget ved. Og vi kunne ikke forestille os noget bedre sted at skyde projektet i gang end på Møn, da de har et utrolig stærkt netværk af frivillige, siger Klaus Fog fra foreningen Børn på Ferie, en af initiativtagerne på projektet.

quote Vi håber at finde mindst 20 værtsfamilier, der har lyst til at være med

Lars B. Jensen, Stege og Omegns Lokalråd

Stege bliver altså det første sted i Danmark, hvor man vil prøve det nye projekt, FerieVenner, af. Målet er at sende op mod 20 børn på sommerferie til at starte med.

- Ferievennerne skal naturligvis indledningsvis aflevere børneattester, og så skal man med i opstartsmøderne. Men vi håber på, at vi på sigt får screenet nogle gode familier, som kan gøre en forskel for de her børn, og så håber vi jo bare på, at det spreder sig til flere og flere kommuner, siger Klaus Fog.

Efterlyser værtsfamilier og lokale ildsjæle

Stege og Omegns Lokalråd har sagt ja til at gå med i projektet, da de mener, det passer godt ind i den profil af frivilligt fællesskab, som de mener, at mønboerne er stærke i.

- Vi håber at finde mindst 20 værtsfamilier, der har lyst til at være med. Der er mange gode og frivillige kræfter, som er gode til at give en hånd her på Møn, og folk er generelt gode til at stå sammen, så derfor tror vi på projektet, siger Lars B. Jensen fra lokalrådet.

Læs også
Børn med særlige behov nyder sommerferien på fodboldskole
Læs også
Børn med særlige behov nyder sommerferien på fodboldskole

Projektet vil løbe af stablen i uge 29 i år, hvor børnene skal bo hos lokale værtsfamilier i Stege og omegn, hvor de skal se og opleve de kultur- og natur tilbud, der findes på Møn. 

- Vi har allerede lavet aftaler med flere lokale virksomheder, og det forsætter vi med. Men lige nu og her mangler vi rigtig meget nogle stærke værtsfamilier. Men projektet bliver kun en succes, hvis folk er klar på at åbne deres hjem op for de her børn, så de har nogle gode oplevelser at fortælle deres kammerater om, når sommerferien slutter, siger Lars B. Jensen.

Man kan læse mere om FerieVenner på Facebook eller kontakte lokalrådet i Stege, hvis man vil høre mere om projektet.


Nyhedsoverblik