TV ØSTs brugere: God idé med genbrug af gravstene

Er det en god idé at genbruge gravstene? Det spørgsmål stillede TV ØST på facebook, og langt størstedelen af brugerne var positive over for idéen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Omkring tre ud af fire af TV ØSTs brugere på Facebook synes, det er en god idé at genbruge gravstene frem for at smide dem ud. Det er Sdr. Jernløse Kirke ved Holbæk, der vil genbruge gravsten.

Hvis de pårørende giver tilladelse, syntes jeg, det er en god idé, men man skal huske på, at gravsten er personlig og betalt af enten den afdøde selv eller familien, skriver Karin Kruuse Justesen.

Når et gravsted bliver opsagt af de efterladte, har proceduren hidtil været, at den kasserede gravsten køres om på kirkegårdens materialeplads, hvor den bliver afhentet og knust. Med mindre de pårørende ønsker at beholde gravstenen.

Men stenen kan sagtens udnyttes langt bedre til fordel for miljøet, kunden og kirkegården, fortalte Sdr Jernløse Kirke onsdag til P4 Sjælland.  

God idé med genbrug

I alt har 29 kommenteret opslaget på Facebook. De fleste mener, at kirken har fat i den lange ende. 

- Hvis de pårørende giver tilladelse, syntes jeg, det er en god idé, men man skal huske på, at gravsten er personlig og betalt af enten den afdøde selv eller familien, skriver Karin Kruuse Justesen.

- En super god idé, hvis tilladelsen er givet fra de pårørende. Så kunne ALLE måske få råd til en gravsten. Det må være forfærdeligt ikke at have råd til en sten til sine kære, skriver Susanne Thygesen Jacobsen.

Nej tak, det er for personligt

Andree er dog mere skeptiske. For eksempel synes Anne Oneal ikke om idéen:

For personligt. Så hellere hjem i min have, når gravstedet er udløbet . Har jo også selv betalt en god pris for stenen, så den er mit ejerskab, skriver hun. 

- Nej, det synes jeg ikke. Det er for personligt. De var sat der som et sidste minde om nogen, der var engang, skriver hun. Også Hanne Nielsen, mener at man skal lade gravstenene være:

- For personligt. Så hellere hjem i min have, når gravstedet er udløbet . Har jo også selv betalt en god pris for stenen, så den er mit ejerskab, skriver hun. 

Synes du, det er en god idé at genbruge gravsten? Kom med din holdning i facebookopslaget herunder. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 


Nyhedsoverblik