Trods småregn fredag - årets vådeste måned starter knastørt

November er den måned i Danmark, hvor det i gennemsnit regner mest - men lige nu er der ingen regn i sigte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det nærmeste, vi kommer på en 'regntid' i Danmark, er efteråret.

Særligt i november, som gennemsnitligt set er årets vådeste måned. Normalt falder der i løbet af måneden 79 millimeter regn - fordelt på 13 dage.

Ét er dog statistik - noget andet er den skinbarlige virkelighed.

Fredag skal en svag koldfront passere Danmark fra vest, og det kan give perioder med let regn. Først i den vestlige del af landet og siden længere mod øst. Samlet set bliver det dog i småtingsafdelingen med højest få millimeter på landsplan.

Tørvejr så langt øjet rækker

Fra lørdag venter der derimod regulært tørvejr - og det fortsætter så langt som prognoserne viser. I perioder vil der endda kunne komme en hel del solskin, og temperaturer som kan nå 13 graders varme i løbet af næste uge.

Femdøgnsskema udsendt af TV 2 VEJRET den 2. november 2018. Der er ikke udsigt til regn de næste fem døgn.
Femdøgnsskema udsendt af TV 2 VEJRET den 2. november 2018. Der er ikke udsigt til regn de næste fem døgn. Foto: TV 2 Vejret

Et højtryk opbygges efterhånden over det østlige Europa, og det er medvirkende til at sende en tør luftstrøm fra sydøst op mod Danmark i næste uge.

I perioder kan der dog være flere skyer på himlen, men overordnet set er der ikke udsigt til en dråbe regn den næste uges tid.

2018 bliver et tørt år

Som helhed har 2018 gjort sig bemærket ved meget fastlåste vindmønstre.

Siden slutningen af februar har der i lange perioder blæst fra landområderne syd og øst for os og mindre hyppigt fra vest - som vi ellers er vant til at opleve.

Det har givet os et ganske stort nedbørsunderskud indtil videre. Fra 1. januar og til og med den 31. oktober er der i år faldet 488 millimeter regn på landsplan - mod normalt 567 millimeter i samme periode. Det svarer til et foreløbigt nedbørsunderskud på cirka 14 procent i forhold til normalværdien.

Det tørreste år i dansk vejrhistorie er dog 1947, hvor der på 12 måneder kun faldt 466 millimeter regn.


Nyhedsoverblik