Total mørklægning fortsætter i Kundby-sag

En dommer har valgt at lukke dørene til et retsmøde om fortsat varetægtsfængsling i Kundby-sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Retten i Holbæk er dørene igen blevet lukket i den såkaldte Kundby-sag, hvor en 15-årig pige fra Kundby og en 24-årig mand sidder varetægtsfængslet.

 Jeg er af den opfattelse, at dørene skal lukkes, siger dommer Anette Codam

Tirsdag skal dommer Anette Codam beslutte, om den 24-årige mand fortsat skal sidde varetægtsfængslet. Han har siddet fængslet i isolation siden 15. januar.

Men pressen får ikke adgang til retsmødet, da det vil foregå bag dobbeltlukkede døre. Det var anklager Peter Ahleson, der begærede dørlukning, som der også har været til de foregående retsmøder i den mørklagte sag.

Hemmelig sag

Pressen måtte heller ikke høre begrundelsen for dørlukningen og blev vist ud af retslokalet, da Peter Ahleson argumenterede for dørlukningen.

- Efter at have hørt anklagerens begrundelse for at lukke dørene og forsvarerens redegørelse for, hvorfor han ikke har bemærkninger til den, er jeg af den opfattelse, at dørene skal lukkes, sagde dommer Anette Codam inden dørlukningen.

 Den 15-årige pige fra Kundby har igennem sin forsvarer oplyst, at hun frivilligt går med til at få forlænget varetægtsfængslingen.

 Det har ikke været muligt at få oplyst sigtelserne. Men pigen er angiveligt sigtet for at ville fremstille sprængstoffer.

Hun blev anholdt 13. januar og blev stillet for en dommer dagen efter.

/ritzau/


Nyhedsoverblik