Toiletvand strømmer ud i Faxe Å

Sommerens store regnmængder har to gange inden for kort tid presset kloaknettet i Faxe så meget, at der løbet opspædet toiletvand ud i Faxe Å.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Toiletpapir, brugte bind og vaskeklude langs vandløbet.

De store regnmængder har fået kloakken syd for det tidligere Faxe Sygehus til at løbe over og presse toilet- og køkkenvand ud i vandløbet, der løber videre ud i Faxe Å.

- Det er rent affald fra toiletter, der er løbet ud, når der kommer store regnmængder, siger Svend Aage Hansen, tidligere byrådsmedlem for Konservativt Folkeparti og Borgerlisten i Faxe, som af en bekendt blev gjort opmærksom på det beskidte vandløb og fotograferede det tirsdag den 12. juli.

- Det er dårlig vedligeholdelse, og det burde ikke kunne ske, tilføjer han.

Kommune bekræfter toiletvand

Spildevandet, der er løbet ud i vandløbet, er ifølge Faxe Forsyning vand fra toiletter og køkkenvaske. Det dog opspædet af regnvand fra de store regnmængder.

- Der er desværre sket det, at en rist, der skal fange toiletpapir og den slags, er sprunget op på grund af det store vandpres, og så opfanger den ikke toiletpapir og lignende, siger direktør i Faxe Forsyning, Henrik Ellermann.

- I forbindelse med abnormt store regnmængder under det seneste skybrud er der forekommet et anløb, altså at vandet løber over, og derfor er risten brudt op, forklarer han.

Ikke første gang det sker

Der er blevet sendt fire ansatte fra Faxe Forsyning ud til vandløbet for at rydde op i området.

Men det er ikke første gang, at risten ved Sygehusengen i Faxe er brudt op. Sidste måned rykkede folk fra Faxe Forsyning også ud til vandløbet for at rydde op.

Derfor planlægger kommunen på længere sigt at opdatere kloaknettet for at undgå lignede situationer.

Kloaknettet er ifølge Henrik Ellermann ikke forældet. De hyppigere voldsomme regnmængder sætter blot kloakkerne under pres, forklarer han. 


Nyhedsoverblik