Cigarfabrik med 100 ansatte lukker i Nykøbing Falster

Cigarfabrik med knap 100 ansatte i Nykøbing Falster lukkes, oplyser Scandinavian Tobacco Group.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Efter 54 år med produktion af cigarer i Nykøbing Falster er det slut. Scandinavian Tobacco Group lukker sin produktion i Nykøbing Falster med knap 100 ansatte, oplyser selskabet.

De ansatte i Nykøbing Falster har stået for en produktion af maskinfremstillede cigarer, som nu flyttes til Holland. Også produktion i Wuustwezel, Belgien, lukkes ned, så antallet af produktionssteder går fra 14 til 12 i alt, oplyser tobaksproducenten.

quote For lokalsamfundene er dette en ubehagelig begivenhed

Niels Frederiksen, topchefen i Scandinavian Tobacco Group

- Vi anerkender, at dagens meddelelse påvirker vores ansatte og deres familier. Også for lokalsamfundene er dette en ubehagelig begivenhed. Vores fabrikker har en lang historie i de byer, hvor vi producerer, siger topchefen i Scandinavian Tobacco Group, Niels Frederiksen.

- Vi agter at påtage os dette ansvar ved at behandle vores ansatte i Nykøbing og Wuustwezel ordentligt, samtidig med at vi opretholder vores samlede forretning ved at sikre, at vi forbliver effektive og konkurrencedygtige på markedet, tilføjer han i meddelelsen.

Antallet af ansatte er faldet over de seneste år

Cigarfabrikken i Nykøbing Falster er over de seneste år gået fra omkring 160 til altså nu knap 100 ansatte. Torsdag morgen fik de ansatte på fabrikken så beskeden om, at fabrikken lukker.

Ved at flytte produktionen fra Nykøbing Falster og Wuustwezel kan tobaksproducenten fremrykke en igangværende effektiviseringsplan med et år.

Scandinavian Tobacco Group (STG) venter at nå sit mål om årlige besparelser på 140 millioner kroner allerede ved udgangen af 2017 mod tidligere udgangen af 2018.

quote Vi agter at påtage os dette ansvar ved at behandle vores ansatte i Nykøbing

Niels Frederiksen, topchefen i Scandinavian Tobacco Group

En industrihistorier slutter 

Inden 2018 skal STG skære ned på omkostninger for 500 millioner kroner sammenlignet med 2014.

Omkostningerne ved effektiviseringsprogrammet anslås at blive 90 millioner kroner, der dækker nedlukning og omstrukturering.

Cigarproduktionen har en lang historie i Nykøbing Falster, hvor forretningsmanden E. Nobel allerede i 1835 grundlagde en produktion af snus, oplyser Scandinavian Tobacco Group på sin hjemmeside.

Siden flyttede snusproduktionen til København, men blev flyttet tilbage til Nykøbing i 1962. Scandinavian Tobacco Group startede et samarbejde med virksomheden, der dengang hed Nobel Cigarer. I 1991 overtag tobakskæmpen så den mindre cigarproducent helt.


Nyhedsoverblik