Tirsdag morgen giver udfordringer for trafikken – både glatte veje og tæt tåge

DMI advarer bilisterne tirsdag morgen. Der er risiko for tæt tåge i hele vores område – samtidig meldes der om glatte veje.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tågen ligger tæt over regionen tirsdag morgen, og flere steder meldes der om sigtbarhed på under 100 meter.

Sådan er status på en vaskeægte vintermorgen, hvor DMI advarer mod tæt tåge, og Vejdirektoratet advarer mod glatte veje, især i Vestsjælland.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

DI valgte sent mandag aften at udsende et såkaldt risikovarsel for tæt tåge i hele vores region – og der er da også særdeles tåget mange steder.

På Storebæltsbroen advares således om tæt tåge, og flere stede på Sjælland er meldingen, at sigtbarheden er langt under 100 meter.

Politiet oplyser dog, at bilisterne generelt kører meget forsigtigt.

- Vi har kun et enkelt uheld her til morgen. Det er en lastbil, der er stødt ind i en betonklods ved betalingsanlægget ved Storebælt. Der er heldigvis ingen personskade, og uheldet er kun specielt på grund af det sted, det er sket, siger vagtchef Kent Edvardsen fra Sydsjællands og LollandFalsters Politi til TV ØST. Han oplyser, at lastbilen blokerer et enkelt spor gennem betalingsanlægget, men at det i øvrigt ikke giver problemer.

Glatte veje

Oven i tågen, så advares der mod glatte veje i hele den nordvestlige del af regionen. Det viser Vejdirektoratets informationstjeneste på vintertrafik.dk.

Generelt advares der om risiko for glatte veje på udsatte steder, og i Ringsted, Kalundborg og Holbæk Kommuner er der en mere generelt advarsel.

Heller ikke de glatte veje giver ifølge politiet nævneværdige problemer.

- Vi har ikke hørt om uheld som følge af det glatte føre – men der er generelt saltet i hele området, og de er stadig i gang, siger politikredsens vagtchef, der krydser fingre for, at trafikanterne vil køre forsigtigt, når de skal på job.

Vejtemperaturene meldes ifølge DMI på eller under frysepunktet.


Nyhedsoverblik