Tidligere ovntekniker på glasværk: Jeg håber på en fribillet

I 51 år dannede Holmegaard Glasværk rammen om Verner Hansens arbejdsliv. Han håber, at Ny Holmegaard kan skabe nyt liv i lokalområdet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Verner Hansen husker hver en ovn og hver en medarbejder på Holmegaard Glasværk. I 1950 begyndte han i lære på glasværket. Han endte med at blive der i 51 år.

- Det var en spændende tid. Min far arbejdede her også. Min bror var bygningskonstruktør her. Man kan vist godt sige, at hele familien har arbejdet her på et eller andet tidspunkt, siger Verner Hansen til TV ØST.

De gamle bygninger ser i dag forfaldne ud, men Verner Hansen glæder sig til, at der endnu engang kommer liv i bygningerne.

- Jeg har besluttet mig for, at nu bliver jeg nødt til at blive 90 år, så jeg kan komme med til indvielsen. Det kommer til at betyde en masse for lokalområdet, siger han.

quote Jeg har besluttet mig for, at nu bliver jeg nødt til at blive 90 år, så jeg kan komme med til indvielsen. Det kommer til at betyde en masse for lokalområdet

 Verner Hansen

En bid af historien

Glasværket har siden sin åbning i 1825 haft en enorm betydning for området omkring Fensmark.

I 1970’erne og 1980’erne beskæftigede værket op mod 1340 medarbejdere, afholdt karneval og julefester samt havde sit eget musikkorps. Den dag i dag er der kun minderne tilbage.

Verner Hansen håber, at det Ny Holmegaard vil gøre historien levende for de besøgende.

- Det er vigtigt at værne om historien. Det er det, vi alle sammen kommer fra, siger Verner Hansen. 


Nyhedsoverblik