Tidligere havnechef frygter for sikkerhed i vandsportscenter

Korsørs tidligere havnechef, Flemming Erichsen (S) vil have Halsskov Havn afspærret, fordi han frygter for sikkerheden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ingen ved, hvor farligt det er at opholde sig på Halsskov Havn i Korsør, selvom Slagelse Kommune allerede har afsat 12-13 millioner kroner til et nyt vandsportscenter samme sted.

En ny dykkerundersøgelse af den 575 meter lange kajkant i det gamle færgeleje er netop afleveret til Slagelse Kommune, men ingen eksperter har endnu konkluderet på dykkernes helt nye dokumentationer af de mange huller i de tynde spunsvægge og knækkede betonpæle.

Det skriver Sjællandske.

Tidligere havnechef i Korsør, Flemming Erichsen (S) er med sin årelange erfaring ikke i tvivl. Han mener, at afspærringer i vandsportscenteret er nødvendige, indtil der er vished for, hvor stor risikoen for kollaps af kajkanterne og jordfaldshuller er.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Ivan Nielsen

Drøfter risiko på møde

På mandag skal politikerne i Erhvervs- og Teknikudvalget drøfte, hvor farligt det er for publikum at bruge vandsportscenteret. Til Sjællandske siger medlem af udvalget Flemming Erichsen (S) i dag:

- Vi må spærre det yderste af molerne af for offentligheden.  Jeg tror, at det er meget slemt, for en tommelfingerregel siger, at spunsvægge holder i 50 år, når de vedligeholdes. Halsskov Havn er indviet i 1957, og der har ingen vedligeholdelse været de seneste 20 år, siger han. 

Han tilføjer, at han nødig vil være der, hvis betonkajerne pludselig skrider i vandet på grund af »papirtynde« spunsvægge.

 
  Foto: Ivan Nielsen

 


Nyhedsoverblik