Tarvelige tricktyve på spil: Politiet søger vidner

Politiet leder efter vidner, efter to 89-årige mandag blev udsat for samme type tricktyveri i Præstø.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mandag eftermiddag blev to ældre mennesker i Præstø udsat for det samme type tricktyveri.

Det fremgår af døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Det ene tricktyveri skete foran Netto på Havnevej omkring klokken 13.45. Her var en 89-årig mand på indkøb, og som han stillede sin indkøbsvogn fra sig, blev han kontaktet af et udenlandsk par.

Ifølge politiet fremgik det ikke tydeligt for manden, hvad parret ville ham. De talte gebrokken dansk. Da de forlod den 89-årige igen, havde de stålet hans pung med kontanter og andet indhold. 

Mindre held havde parret med sig senere, da de omkring klokken 14 kontaktede en 89-årig kvinde på Algade. Parret foldede et kort ud, og forsøgte at spørge om vej. Den udenlandske kvinde gav den 89-årige et kram, og samtidig klappede hun den 89-årige på lommerne, som om hun ville tjekke, om der var noget af værdi. Her lykkedes det ikke parret at stjæle noget.

Politiet kalder det "tyveknægte af den tarvelige skuffe", og de hører meget gerne fra vidner, der kan have set det udenlandske par eller noget mistænkeligt på stederne.

De to tyve beskrives som:

A: Mand, østeuropæisk af udseende, ca. 30-40 år, 175 cm høj. Han var spinkel af bygning, var lys i huden og havde brunt, kort hår. Han talte gebrokkent dansk og havde stort mørkt overtøj på

 

B: Kvinde, østeuropæisk af udseende, ca. 30-40 år, omkring 160-165 cm høj. Hun var almindelig til kraftig af bygning, lys i huden og havde mellemlangt, brunt hår. Hun havde mørkt stort overtøj på.

 

Politiet kan kontaktes på telefon 1-1-4

 


Nyhedsoverblik