For tæt på fortidsminde: Familie skal fjerne trampolin

Et politisk flertal i Næstved Kommune kræver, en familie fjerner trampolin og beplantning fra deres have, fordi det ligger for tæt på et fredet fortidsminde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En familie i Fuglebjerg bøvler med et fredet fortidsminde, som ligger i deres baghave.

Børnefamiliens havefornøjelser ligger ifølge reglerne på området nemlig for tæt på græshøjen fra fortiden. Derfor har politisk flertal i Næstved Kommune vedtaget, at familien skal fjerne både trampolin, bålplads, flisebelægning samt beplantning fra deres grund.

Det skriver Sjællandske.

Et fortidsminde er spor af fortiden i landskabet, og ifølge regler på området må udsigten til og fra fortidsmindet ikke hindres, ligesom der er forbud mod at ændre arealet indenfor en 100-meter zone. Den beskyttelse skal nemlig sikre de arkæologiske lag omkring fortidsminderne.

Familien i Fuglebjerg er ikke enige i kommunens afgørelse og har derfor anket sagen til Natur– og Miljøklagenævnet.

Karsten Nonbo (V) mener modsat forvaltningen i Næstved Kommune ikke, at familien skal fjerne de effekter, som ligger for tæt på fortidsmindet.

- Det ødelægger overhovedet ikke fortidsmindet, at der er en trampolin i nærheden. En trampolin er ikke noget, man har liggende i 100 år, så jeg kan ikke se, hvad det skader, siger Karsten Nonbo til Sjællandske. Han stemte for at give familien dispensation, siger han til avisen. 

Sagen begyndte i 2015, da Næstved Kommune dikterede, at familien ikke måtte ændre i landskabet i nærheden af fortidsmindet. Dengang søgte familien om dispensation og fik grønt lys til at bevare deres sø og terrasse. Til gengæld skal de fjerne deres elementer fra haven, lyder kravet fra kommunen.

Familien har ikke ønsket at kommentere sagen over for avisen.

 

 


Nyhedsoverblik