Tåge og dis skyld i to evakueringer på Slagelse Rådhus

Det var formentlig tåge og dis, der forårsagede den dårlige lugt på Slagelse Rådhus og udløste to evakueringer i frygt for gasudslip.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De ansatte på Slagelse Rådhus og en anden kommunal bygning på Torvegade i det centrale Slagelse blev to gange inden for kort tid evakueret torsdag formiddag.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi havde nemlig modtaget meldinger om et muligt gasudslip. Lugten af gas var formentlig sivet ind via bygningernes ventilationssystem og gjort flere af de ansatte nervøse.

Men der er ifølge politiet ikke tale om et gasudslip. Efter de omfattende undersøgelser er der med politiets egne ord formentlig tale om ”dårligt lugt” på grund af tungt vejr som tåge og dis.

Kontakt egen læge

Energiselskabet Dong og miljøvagten har blandt andet undersøgt bygningerne, men er ikke kommet frem med noget nærmere svar end det tunge vejr som årsagen til den dårlige lugt.

- Det er gennemsøgt i bund derude, og nu er ventilationen slukket frem til, at de ansatte går hjem, fortæller Søren Østervig, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV ØST.

Flere af de ansatte blev ifølge politiet dårlige, men ikke mere end de kunne forsætte deres arbejde.

Men hvis de evakuerede ansatte i løbet af dagen får det dårligt, bør de kontakte deres læge, lyder det fra politiet. 


Nyhedsoverblik