Synscenter Refsnæs vinder udbudsrunde til 72 millioner kroner: Sikret de næste fire år

Den over 100 år gamle institution for børn og unge med synsnedsættelse har vundet opgaven med at yde landsdækkende specialrådgivning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På Synscenter Refsnæs i Kalundborg er de glade og stolte for tiden.

Den over 100 år gamle institution for børn og unge med synsnedsættelse har nemlig vundet opgaven med at yde landsdækkende specialrådgivning, som netop har været i udbud.

Det betyder, at et af landets førende steder på området nu kan fortsætte sit arbejde, og er sikre på godt 18 millioner kroner årligt de næste fire år.

- Det er et stort rygklap, der er stor stolthed over, vi har vundet, siger centerleder Kenn Steen Andersen.

quote Det er et stort rygklap, der er stor stolthed over, vi har vundet

Kenn Steen Andersen, centerleder 

Synscenteret har hidtil haft den landsdækkende specialrådgivningsopgave, men kunne altså også præsentere bedste mix af kvalitet og økonomi i konkurrence med andre tilbud, som bød på området.

- Det at vinde giver selvfølgelig Refnæs mulighed for at opretholde den højtspecialiserede viden, som der kendetegner Synscenter Refsnæs, og vi kan opretholde de kompetencer samt fastholde de medmedarbejdere, der er bærere af den her viden, fortæller Berit Houmøller, souschef og skoleleder på synscentret.

Synscenter med mange opgaver

Synscenter Refsnæs er både et nationalt videnscenter og et bo - og skoletilbud. Opgaverne er blandt andet også at hjælpe kommunerne med inklusionen af de elever med et nedsat syn.

17-årige Emil Kluge, der er stærkt svagtseende har gået på stedets efterskole for 9. og 10. klasse siden sommerferien. Ligesom sine klassekammerater er han kommet til Synscenter Refsnæs for den specialiserede undervisning.

- Det er dejligt, det er lige, hvad jeg har brug for og undervisningen er så sandelig også god, siger han.

Stedet rummer i alt 109 medarbejdere, og ifølge centerlederen er det en stor lettelse for både ledelse og personale, at have vundet udbudsrunden. Især fordi synscentret tidligere har været lukningstruet og ramt af voldsomme besparelser.

- Det giver jo en tro på fremtiden og det giver en energi til at gå ind og løfte det arbejde, vi gør. Det er skide godt, siger centerleder Kenn Steen Andersen.

Synscentrets fire årige kontrakt med Socialstyrelsen begynder i 2017.

Korrektion: I en tidligere udgave af denne artikel fremfik det, at Synscenter Refsnæs får 18 millioner kroner over de næste fire år. Synscenteret får dog 18 millioner kroner årligt over de næste fire år, hvorfor tallet er 72 millioner kroner.


Nyhedsoverblik