Sygeplejersker kritiserer region: Det er hovsa-besparelser

Organisationen af ledende sygeplejersker kritiserer nu sparerunden i Region Sjælland for at være tilfældig og resultat af dårlig planlægning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der skal laves en plan, der sikrer, at man ikke behøver ende i omfattende sparerunder, som den, der tirsdag gennemføres i Region Sjælland. Her bliver 317 medarbejdere fyret som et resultat af regionens stramme økonomi.

Det mener de ledende sygeplejerskers forening, Lederforeningen, der nu stiller krav til politikerne i Region Sjælland om at sikre, at der ikke kommer nye overraskende økonomiske besparelser og krav om fyringer.

Organisationen mener, at politikerne i Region Sjælland som minimumbør lave en plan, der sikrer, at regionen ikke igen må ty til det, som de oplever som pludselige besparelser og fyringer af flere hundrede medarbejdere.  Det skriver de i en pressemeddelelse.

- Naturligvis kan der være brug for, at man ind i mellem får brug for at justere i et stort system. Med den spare- og fyringsrunde, som regionens sundhedsvæsen lige nu er tvunget til at gennemføre, kan man med rette blive bekymret for, at der politisk arbejdes lidt for meget med ”det korte lys”. Politikerne i Region Sjælland må nu som den næste store opgave derfor præsentere en plan, der tydeligt sikrer, at vi ikke risikerer at stå med et krav om besparelser hvert eneste år på denne tid af året, siger Irene Hesselberg, der er formand for Lederforeningen, og repræsenterer flere end 4000 ledende sygeplejersker inden for sundhedssektoren i Danmark.

De mener, at politikerne bør fremlægge en langsigtet økonomisk plan, der giver økonomisk stabilitet i regionen.


Nyhedsoverblik